Een dikke week terug werd ik verrast door een tag op Facebook. Robert van de reisblog Traveljunks.nl heeft mij genomineerd voor de Liebster Award. Super leuk! Robert, dank je!

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik er nog niet eerder van gehoord had, en dat is denk ik ook het idee achter deze nominatie. Het is namelijk een virtuele award die door bloggers aan beginnende bloggers wordt gegeven om deze zo wat extra onder de aandacht te brengen. En je kunt het natuurlijk zien als blijk van waardering. “Liebster” klinkt ook wel lekker positief.

Reismuts bestaat nu een half jaartje en ik schrijf nog steeds met veel plezier. Voorheen schreef ik regelmatig op gemeenschappelijke sites, maar helemaal mijn ‘eigen’ site geeft me toch wel meer voldoening. Ik ben ook wel trots op wat Reismuts al is geworden. En ik blijf nieuwe inspiratie krijgen voor wat ik allemaal nog met Reismuts wil.

uitzicht

Bij de nominatie hoort een vragenlijst om de blogger achter de blog wat beter te leren kennen. Robert heeft mij de volgende vragen gesteld en dit zijn mijn antwoorden.

#1 Hoe ben je op de naam van je blog gekomen?
Over de naam van mijn blog hoefde ik niet lang na te denken. Mijn achternaam is Mutsaers. Daardoor word ik vaak ‘muts’ genoemd (en misschien ook door mijn mutsige acties of uitspraken soms, maar dat even terzijde 😉 ) Ik wilde iets persoonlijks van mij in de naam. En ik wilde ook iets van reizen in de naam terug laten komen. Het is ten slotte een reisblog. Dus na een beetje brainstormen kwam ik op Reismuts.

#2 Waarom ben je met je blog begonnen?
Iedereen kent het wel, dat je je afvraagt “wat wil ik nou?” Dat had ik ook en steeds kwam die onverminderde drang naar reizen dan naar boven. En zo kwam het dat ik in een gesprek met mijn coach het het inzicht kreeg dat ik ‘bezig zijn met reizen’ een structurele plek kan geven zonder altijd op reis te zijn, namelijk via mijn persoonlijke reisblog.

#3 Wat vind je het leukst aan bloggen?
Er zijn zoveel herinneringen die ik dierbaar koester en met het schrijven komen ze weer tot leven. Soms duik ik weer in een reisdagboek voor wat naslagwerk en lees ik dingen die ik haast alweer vergeten was, maar met veel plezier aan terug denk. Daarnaast word ik natuurlijk heel blij van alle enthousiaste reacties. Dat stimuleert enorm om te blijven schrijven.

dagboek

#4 Wat vind je minder aan bloggen?
Ik had vooraf niet bedacht hoeveel tijd ik ermee bezig zou zijn. Zeker in het begin was ik best lang bezig met een bericht. Tien keer nalezen, toch weer wat veranderen, juiste foto’s erbij zoeken, ook die nog een keer veranderen… Daardoor sloot ik me bijna een heel weekend op voor een week aan berichten, want ik wilde wel frequent blijven posten. Tegenwoordig komen de momenten dat ik schrijf veel natuurlijker, ik moet niet schrijven, ik mag schrijven.

#5 Wat voor type reiziger ben je?
Ik ga het liefst met mijn backpack op de bonnefooi naar een plek ver weg waar ik nog nooit geweest ben. Mijn levensstijl (en budget 😀 ) is door de jaren heen wel wat veranderd. Daardoor heb ik de bunkerkamers in hostels ingeruild voor toffere kamers of tropische hutjes en neem ik wat vaker een binnenlandse vlucht. Maar ik hou nog steeds het meest van spontane plannen. Daarnaast ga ik ook graag lange weekenden weg. En dan vind ik een relaxt riad hotel met spa in Marrakech ook wel heel fijn!

toren

#6 Welk werelddeel is je favoriet?
Pfoe, lastige vraag! Dan ga ik toch voor Azië, vanwege de relaxte sfeer en soort lieflijkheid. Maar Zuid-Amerika vind ik ook helemaal te gek en is weer totaal anders qua ambiance en ook heel divers.

#7 Naar welk land zou je niet meer terug gaan?
Ik roep altijd heel hard dat ik nooit meer naar India ga. Het was mijn tweede verre reis, in mijn uppie, en ik was er gewoon niet klaar voor om zo overdonderd te worden door de cultuur, de smerigheid, de chaos, alles. Nadat ik in een nachttrein werd lastig gevallen, wist ik zeker dat ik er weg moest en vluchtte ik naar Nepal. Nu, jaren later, zie ik op een absurde manier ook wel de schoonheid van India. Maar daarheen gaan? Nee, dank je.

#8 Wat kun je niet missen op reis?
Mijn camera en een dagboekje. Die twee heb ik altijd bij me en worden veelvuldig gebruikt.

header

#9 Welk boek neem je zeker mee tijdens je volgende reis?
Alles te verliezen van Esther Verhoef. Ik lees op reis vaak dit soort thrillers. Tijdens mijn laatste reis was ik aan dit boek begonnen, maar ik heb het nog niet uit, dus daar ga ik de volgende reis verder in.

#10 In welk land was het eten het lekkerst?
Indonesië! Van kleins af aan ben ik al bekend met de Indonesische keuken en enorm fan, dus in Indonesië was het helemaal smullen. Er zijn veel vegetarische gerechten en ook de zoetigheden, die je er bij soort bakkerijtjes kunt kopen, zijn verrukkelijk.

borobodur

#11 Welke muziek luister je het liefst op reis?
Eigenlijk naar hetzelfde als dat ik thuis graag hoor, zoals Jack Johnson, Eddie Vedder, Snowpatrol, Red Hot Chili Peppers, Hadewych Minis en Bruno Mars.

Mijn nominaties
En dan is het mijn beurt om te nomineren. Ik nomineer de volgende bloggers:
1. Ellen van TravEllenineurope.com. Ze schrijft ontzettend leuk over allerlei plekken in Europa en over lekker eten.
2. Sebastiaan en Lianne van Wijzijnopreis.nl. Ze hebben al ontzettend mooie verhalen geschreven tijdens hun wereldreis en ik hoop dat ze dat blijven doen.
3. Laura van Glampacker.nl. Op haar overzichtelijke site schrijft ze op haar eigen leuke wijze over de meest uiteenlopende bestemmingen.
4. Dagmar van Vertruffelijk.nl. Op haar vrolijke site deelt ze de meest verrukkelijke recepten.
5. Madeleine van Madebyleine.nl. Ze schrijft over alles waar ze enthousiast van wordt en daar word ik dan weer blij van.

En deze 11 vragen heb ik voor jullie:
1. Waar komt jouw passie voor jouw blog vandaan?
2. Wat vind je het leukste aan je blog?
3. Waar houd je je mee bezig als je niet blogt?
4. Wat is je droombaan?
5. Hoe ziet jouw droomreis eruit?
6. Als je overal ter wereld zou kunnen wonen, waar zou je dan willen wonen?
7. Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
8. Wat is jouw favoriete gerecht?
9. Waar kun jij echt van genieten?
10. Hoe ziet je bucketlist eruit?
11. Vertel eens iets over jezelf wat niemand nog weet?

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden! Succes!