Een paar weken terug nomineerde Caro van Bornonaplane mij voor de Liebster Award. Super lief, dank je! Ik was al een keer eerder genomineerd, maar ik vind het altijd leuk om persoonlijke vragen te beantwoorden, en ik voel me ook wel weer vereerd, dus ik doe graag weer een keertje mee.

De Liebster Award is bedoeld om de bloggers meer over zichzelf te laten vertellen, zodat de lezers ze iets beter leren kennen. Er horen regeltjes bij die Caro hier heeft uitgelegd. Deze tien vragen stelde Caro mij, en dit zijn mijn antwoorden.

1. Wat is jouw passie waar je uren, nee dagen, over kunt praten?
Dat is zonder twijfel reizen. Ik ben eigenlijk dagelijks met deze passie bezig, via Instagram, via mijn blog en natuurlijk door nieuwe plannen te smeden. Het is ook mijn favoriete gespreksonderwerp. Ik ben altijd nieuwsgierig naar waar iemand is geweest en wat iemand van de bestemming vond. Leuk om via anderen weer nieuwe inspiratie op te doen.

2. Wat heb je ooit gedaan dat het verst buiten jou comfort zone lag?
Dat zijn mijn solo reizen. Ik ben een paar keer alleen op reis gegaan en dat gevoel van de start van de trip kan ik me nog goed voor de geest halen. Een bijzondere spanning in de vorm van onzekerheid (ga ik het wel naar mijn zin hebben?) en in de vorm van ongeduld (Ik heb zin om te gaan!). Ik heb ook echt wel een paar keer gedacht “waar ben ik aan begonnen” wanneer ik alleen door een stad liep en dacht de weg een beetje kwijt te zijn, maar ook dat is leuk en hoort erbij.

3. Wat is jouw favoriete land om in te reizen?
Indonesië heeft mijn hart gestolen. Ik voelde me er erg thuis, ondanks dat het toch een compleet andere wereld is. Ik zou er graag weer naar terug willen. Als ik ooit de loterij win, zou ik daar zelfs willen gaan wonen en een B&B willen beginnen. (En genoeg geld hebben om wel nog regelmatig naar NL te kunnen komen 😉 )

DSC_9119

4. Heb je ooit iets niet gedaan en daar achteraf spijt van gehad?
Echt spijt heb ik niet, maar als ik iets over zou mogen doen, dan zou ik na mijn studie een langere reis maken. Ik ging ‘maar’ vijf weken weg, omdat mijn nieuwe baan op me wachtte.

Achteraf zie ik in dat het in die periode veel gemakkelijker was om langer te gaan dan als je eenmaal een baan hebt. Geen vaste lasten, geen vaste verplichtingen, geen beperkt aantal vakantiedagen. Maar ik heb jaren wel met veel plezier voor dat bedrijf gewerkt, dus daarom heb ik er toch niet echt spijt van.

5. Waar kun jij uren bij wegdromen?
Mooie bestemmingen. Ik kan uren door Instagram scrollen of door reismagazines bladeren en wegdromen over waar ik allemaal nog eens heen zou willen.

img_7965.jpg

6. Wat studeer je/ heb je gestudeerd en waarom heb je daarvoor gekozen?
Ik wilde advocaat worden en ik ben gestart met de studie Nederlands Recht. Al vrij snel kwam ik erachter dat ik strafrecht en privaatrecht erg boeiend vond, maar niet het doorzettingsvermogen had om ook de minder leuke, maar nodige vakken te volgen.

Dus na een jaar ben ik overgestapt en koos ik voor Personeel & Arbeid. Hier kwam het privaatrecht gedeeltelijk in terug gecombineerd met organisatie en mensgerichte aspecten. Dit is een goede keuze geweest. Ik voel me in het HR vakgebied nog steeds als een vis in het water.

7. Wat is jouw favoriete plek in je woonstad?
Thuis 🙂 We zijn in juni verhuisd binnen Tilburg en ik ben echt verliefd op ons huis. Vanwege de inrichting, die we helemaal nieuw hebben uitgekozen tot het kleinste detail, maar natuurlijk nog veel meer omdat ik er met de liefde van mijn leven samen woon.

woonkamer

8. Naar welk seizoen kijk jij altijd uit?
Lente! Ik hou van de groene knoppen aan de bomen, de bloeiende bloemen, de vrolijke vogeltjes en het vooruitzicht dat de dagen weer warmer en langer worden. Heerlijk!

9. Wat is je favoriete serie?
Oef, dat is lastig kiezen. Ik kijk heel veel series. (Lang leve Netflix!)
Ik vond Ten Feet Under erg bijzonder een aangrijpend. De serie gaat over het gezin dat een uitvaart onderneming runt. Het verhaal was van het begin tot eind geschreven voor de opnames startten. En je ziet de acteurs mee groeien in het verhaal.

White Collar is van een heel ander genre, maar vond ik ook erg leuk. Neal Caffrey krijgt als meesterdief echt alles voor elkaar. Verder vind ik series als The Black List, Orphan Black, Homeland, Penny Dreadful, Peaky Blinders, Legends en Revenge echt heel goed.

10. Wat staat bovenaan je bucketlist?
Bovenaan prijken de tempels van Angkor Wat in Cambodja. Ik weet niet wat het is, ik vind ze zo mooi, haast betoverend.
Toevallig heb ik nog niet zo lang geleden mijn wensenlijst eens uitgeschreven. Mijn 50 ultieme reizen en plekken vind je hier.

Foto credits: Sigrid - www.MyTravelSecret.nl

Foto credits: Sigrid – www.MyTravelSecret.nl

Ik nomineer mijn lieve vriendinnetje Manon van Healthy Foodie voor de Liebster Award om bovenstaande vragen te beantwoorden. Zij timmert met haar foodblog flink aan de gezonde weg. Manon, veel plezier met beantwoorden!