Hé daar, avontuurlijke kampeerder! Hou jij ook zo van kamperen en trek je er graag vaak op uit? Ben je klaar om je volgende kampeertrip naar een hoger niveau te tillen? Als je regelmatig gaat kamperen, weet je hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben. Investeringen in kwalitatieve kampeerartikelen kunnen het verschil maken tussen een ontspannen en comfortabele ervaring in de natuur, en een ongemakkelijke en stressvolle situatie. Daarom tip ik je graag vijf kampeerartikelen die echt onmisbaar zijn.

Een stabiele kampeertafel

Als je graag in de buitenlucht eet of gezellig rond het kampvuur zit, dan is een kampeertafel absoluut onmisbaar als kampeerartikel. En niets is zo irritant dan een tafel die niet recht staat of bij iedere beweging wiebelt. Er zijn veel verschillende campingstafels. Kies voor een stevige tafel die gemakkelijk kan worden opgezet. En eentje die goed ingeklapt kan worden, zodat de tafel onderweg niet teveel ruimte in beslag neemt. Tijdens het rijden leggen wij de tafel altijd plat op het bed in de camper. Een kampeertafel is niet alleen om gezellig rondom te eten, maar ook handig voor het spelen van spelletjes.

Een fijne slaapzak

Back te basic in de natuur is fijn, maar een goede nachtrust is nog steeds essentieel tijdens het kamperen. Een kwalitatieve slaapzak is daarbij heel belangrijk. Investeer in een slaapzak die geschikt is voor de omgeving en de weersomstandigheden waarin je gaat kamperen. Let daarbij op het isolerend vermogen, het gewicht en de grootte van de slaapzak. Een comfortabele en warme slaapzak zorgt ervoor dat je uitgerust wakker wordt en klaar bent voor nieuwe avonturen. Maar hou je, net als ik, vooral van warme bestemmingen, let dan juist op een goed ademend exemplaar. Of kies voor een lakenzak, wat nog luchtiger is. Zeker wanneer je bij water slaapt, heb je liever iets om onder te liggen vanwege de muggen.

Een comfortabele kampeerstoel

Dit is iets waar Remco en ik echt verschillende wensen in hebben, en dat laat maar zien hoe persoonlijk het is: een comfortabele kampeerstoel. Kies voor een stoel die stevig is, maar ook lichtgewicht en gemakkelijk op te bergen. Of je nu wilt genieten van een adembenemend uitzicht of gewoon wilt relaxen bij het kampvuur, een goede kampeerstoel biedt de nodige comfort en ondersteuning. En er zijn zoveel varianten! Remco leunt graag lekker achterover, terwijl ik liever recht zit tijdens het lezen van een boek of zo.

Een draagbare camping keuken

Als je graag je eigen maaltijden bereidt tijdens het kamperen, is een draagbare camping keuken een must-have. Zeker wanneer je met een tent gaat kamperen, zijn camping keukens een uitkomst om al je keukenspullen ook netjes op te bergen. Wij reizen dus met onze camper en die heeft natuurlijk een keuken binnen. En toch koken we bijna altijd buiten. Nou ja, koken, we houden tijdens kamperen van barbecuen en eenvoudige eenpansgerechten. Een draagbare campingkeuken maakt het bereiden van heerlijke maaltijden in de natuur een stuk eenvoudiger.

Een duurzaam waterfilter

Toegang hebben tot schoon drinkwater is essentieel tijdens het kamperen. Onze camper heeft een water reservoir, maar het is erg belangrijk om het echt zuiver te houden als drinkwater. Aangezien de camper al een oudje is, drinken we dat water niet. Maar we willen ook geen liters water mee moeten sleuren vanwege het extra gewicht. Dan is een duurzame waterfilter een ideaal kampeerartikel om aan te schaffen. Met een goede waterfilter kun je namelijk water uit rivieren, meren of zelfs kraanwater filteren en veilig drinken. Dit geeft je gemoedsrust en een hoop minder risico op buikklachten van slecht water.

Onmisbare kampeerartikelen wanneer je vaak gaat kamperen

Ga je wel eens kamperen, dan kun je makkelijk met wat eenvoudige uitrusting toe vind ik. Maar ga je vaker, dan vind ik het fijn om te investeren in goede kampeerartikelen. Want kamperen is back te basic en vaak dicht bij de natuur, maar nog steeds wel comfortabel wat mij betreft! Bij het kiezen van deze kampeerartikelen is het belangrijk om te letten op de duurzaamheid, het gebruiksgemak en de draagbaarheid. Want gewicht is wel een dingetje in je camper of caravan en je wilt ook je auto niet propvol moeten leggen. Ga voor materialen die bestand zijn tegen ruwe omstandigheden, zodat het ook niet erg is als het een keer buiten staat in een spontane regenbui terwijl je net een dagje op pad bent. En kampeerartikelen die gemakkelijk kunnen worden opgeborgen, zodat je tijdens het rondtrekken ook steeds weer makkelijk door kunt reizen. Door te investeren in kwalitatieve kampeerartikelen kun je keer op keer genieten van zorgeloze en plezierige kampeeravonturen.

Dit bericht is in samenwerking met Reismuts ontstaan.