Schotland staat bekend om zijn ruige bergen en de Schotse Hooglanden. Je kunt er de lekkerste haggis proberen en een drankje doen in een gezellige pub. Als je even iets anders wilt dan de natuur, kun je ook de culturele steden Edinburgh en Glasgow bezoeken. Hier vind je de leukste ideeën voor je Schotland rondreis.

Glencoe

Een prachtige plek in Schotland is Glencoe. Dit mooie gebied in de Schotse hooglanden is echt adembenemend. Glencoe is zowel de naam van een dorp als van de vallei waar het dorp ligt. Het gebied is perfect om te wandelen en het is niet voor niets dat een deel van de populaire langeafstandswandeling West Highland Way door Glencoe loopt. Glencoe is echt een van de mooiste plekken in Schotland en je mag deze plek zeker niet missen tijdens je reis.

Glasgow

Glasgow is de grootste stad in Schotland en de rivier de Clyde stroomt erdoorheen. De gebouwen in Glasgow zijn anders dan die in Edinburgh. Je zult veel oude Victoriaanse gebouwen zien, afgewisseld met moderne gebouwen. Dit zorgt voor een bijzondere mix en maakt de stad heel interessant om te verkennen. Vergeet niet om een wandeling te maken over George Square, het belangrijkste plein van Glasgow, waar je veel mooie gebouwen kunt bewonderen. De Glasgow Cathedral is een bezoek waard. Deze kerk is in gotische stijl gebouwd en is zowel van binnen als van buiten prachtig. Daarnaast is er veel te zien in Glasgow. Je kunt verschillende musea bezoeken, zoals de Gallery of Modern Art en het National Piping Centre.

Loch Lomond & the Trossachs National Park

Het Loch Lomond & the Trossachs National Park is een beschermd natuurgebied dat net onder de Schotse hooglanden ligt. Vooral Loch Lomond is een erg populaire plek. Dat is niet gek, want dit is het grootste meer van heel Groot-Brittannië. Rondom Loch Lomond kun je allerlei buiten- en watersporten doen. Het meer is het middelpunt van het nationale park, dus als je hier verblijft, kun je gemakkelijk de rest van het gebied verkennen. Vooral de bossen in Trossachs zijn echt prachtig en het is zeker aan te raden om hier een paar wandelingen te maken.

Fort William en Ben Nevis

Fort William en de Ben Nevis zijn geweldige plekken om de natuur in Schotland te verkennen. Fort William is een gezellig stadje aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. Als je van avontuur in de natuur houdt, zit je hier goed. Je kunt hier leuke dingen doen zoals mountainbiken en bergbeklimmen. Als je naar Fort William wilt gaan, is het handig om eerst naar Glasgow te vliegen en dan met een huurauto of trein naar Fort William te gaan.

Wat ga jij doen tijdens je rondreis in Schotland?