Als ik zou moeten kiezen tussen een biertje of een wijntje als favoriet, dan denk ik dat ik in het algemeen toch voor wijn ga. Maar in het buitenland ga ik zeker voor een biertje! Ik heb wel eens gelezen dat eten en drinken voor het overgrote deel beleving is en dat daarna de smaak pas komt. En dat geloof ik best, want zeg nou zelf: een koud lokaal biertje vanuit je hangmat op het strand bij ondergaande zon smaakt toch veel beter dan een biertje thuis op tafel. Wat is volgens mij nou het lekkerste bier ter wereld?

Bintang

Dit Indonesisch biertje lijkt qua smaak op Heineken, qua kleur flesje en de ster op het etiket doet aan Heineken denken. En dat is niet voor niets 😉 . In 2011 won Bintang een prijs. En ook dat is niet zomaar; het smaakt heel goed!

Lees ook: tips voor een geweldige tijd op Lombok!

Killkenny

In Ierland zou je het bekende Guinness als favo biertje verwachten. Ik vind Killkenny echter vele malen lekkerder. Een Ale van de makers van Guinness met een fruitige smaak. Het wordt geproduceerd in de oudst werkende brouwerij van Ierland.

Lees ook: vijf redenen om naar Dublin te gaan

kilkenny
Balboa

Dit bier uit Panama wordt door dezelfde producent gemaakt als Atlas bier, ook uit Panama. In blikjes en in flesjes te verkrijgen en uit eigen ervaring denk ik dat dit het meest populaire bier in Panama is 🙂 .

Ook leuk: hotspots voor wildlife in Panama

Isid’or

Niet ver van huis, sterker nog, zo ongeveer bij mij om de hoek ligt de abdij Koningshoeven. Binnen de muren van dit trappistenklooster worden onder toezicht van de monniken verschillende soorten La Trappe biertjes gebrouwen. Laatst heb ik er een rondleiding met proeverij gehad. Leuk als uitstapje en ook leuk voor de smaakpapillen. Isid’Or is absoluut mijn favoriet! Dit lichtzoete bier met een karamelsmaak is vernoemd naar de eerste brouwer. Met 7,5% alcohol wel rustig van genieten 😉 Bijzonder he, dat het lekkerste bier ter wereld dus helemaal niet ver weg is!
ise dor

Wat vind jij het lekkerste bier ter wereld?