München, gelegen in het hart van Beieren, is een stad van traditie, geschiedenis en cultuur. Van het rustgevende groen van de Englischer Garten tot de markten en de Isar rivier, München is een perfecte stad om op een duurzame manier te ontdekken. In dit artikel leggen ik je samen met The Green Tourist alles uit over een duurzame stedentrip naar München.

Duurzame activiteiten in München

Wat ons betreft zijn er een aantal activiteiten in München die je gedaan moet hebben voordat je weer terugkeert naar het mooie Nederland. Hieronder geven we je een aantal tips voor duurzame activiteiten die je kunt ondernemen in München.

Ontdek München op de fiets!

München is een vrij grote stad. Je kunt ervoor kiezen om de stad per voet te ontdekken, dit is namelijk het meest duurzame vervoermiddel. Toch zouden wij je aanraden om ook minimaal één dag een fiets te huren of deel te nemen aan een stadstour met een gids. Bij organisaties zoals Baja Bikes en Green City Experience is je gids vaak een local, die je alle leuke weetjes over de stad vertelt.

Bezoek de Englischer Garten

De Englischer Garten is één van de grootste stadsparken ter wereld en het is wat ons betreft de perfecte locatie voor een lange wandeling, een picknick of een lekkere plek om gewoon te ontspannen langs de rivieroever. Je vindt er ook biergartens waar je kunt genieten van lokale lekkernijen.

Duurzame bierbrouwerijen in München

Wanneer je aan Duitsland denkt, denk je natuurlijk al vrij snel aan bier en Oktoberfest. In en rondom München staan meerdere bierbrouwerijen die zich inzetten voor duurzaamheid. Zo gebruiken ze lokale ingrediënten, efficiënte productiemethoden en doen ze er alles aan om water te besparen. Bij veel van deze locaties bieden de brouwerijen rondleidingen en proeverijen aan, zoals bijvoorbeeld bij Giesinger Bräu.

Groene festivals

Afhankelijk van wanneer je van plan bent om naar München te gaan, kun je in München ook verschillende groene en duurzame festivals bezoeken. Zo heb je bijvoorbeeld het Tollwood Festival dat twee keer per jaar plaatsvindt, in de zomer en in de winter. Het festival staat voor duurzaamheid en milieubewuste/groene initiatieven. Tip! De eerstvolgende editie van dit festival is van 21 juni 2024 tot en met 21 juli 2024.

stedentrip munchen

Wat moet je zien in München?

Wij hebben zelf meerdere malen een stedentrip in München gemaakt en wij vinden dat de stad voor iedereen wat te bieden heeft. Of je nou geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, architectuur of musea, er is voor ieder wat wils en je kunt je er zonder problemen een aantal dagen vermaken. Maar wat moet je dan zien in München? Dat leggen wij je graag uit!

Bekende gebouwen en pleinen

Wanneer je besluit om een citytrip naar München te boeken, zijn er een aantal plekken in de stad die je niet mag missen. Te beginnen met Marienplatz. De Marienplatz is het centrale plein van de Altstadt en het wordt gezien als het hart van de stad München. De Glockenspiel-show in het Neues Rathaus (nieuwe stadhuis) is een populaire attractie die dagelijks honderden toeschouwers trekt. Daarnaast mag je de Frauenkirche, het voormalige koninklijke paleis “Residenz München”, de Viktualienmarkt en het Olympiapark niet missen!

Musea

Natuurlijk hebben we ook aan de musea liefhebbers gedacht. Het “Deutsches Museum” is het grootste museum voor wetenschap en technologie ter wereld, met tentoonstellingen over verschillende onderwerpen, van astronomie tot aan zeevaart. Een absolute must-see voor nieuwsgierige geesten van alle leeftijden. Voor autoliefhebbers is een bezoek aan BMW Welt en het BMW Museum een must. Je kunt de nieuwste modellen en conceptauto’s bekijken, net als een reis door de geschiedenis van één van Duitslands meest bekende automerken.

Duurzaam overnachten in München

Om je duurzame citytrip naar München compleet te maken, geven wij je ook graag wat tips wat betreft de overnachting. Ook in München wordt er steeds meer waarde gehecht aan duurzaamheid, wat zich uit in het stijgende aantal verblijven dat zich inzet voor duurzaamheid en milieu. Hieronder delen wij twee van onze favoriete verblijfplaatsen in München.

Biohotel Schlossgut Oberambach: Gelegen aan de Starnberger See, net buiten München. Dit hotel zet zich volledig in voor biologische en duurzame bedrijfsvoering. Zo maken ze hier gebruik van regenwater om de wc door te spoelen en is er geen wifi beschikbaar tussen 11.00 en 19.00 uur. Kortom, de perfecte locatie om even aan de drukte van de stad te ontsnappen tijdens de stedentrip.

MOXY Munich Messe: MOXY Munich Messe is onderdeel van de Marriott groep. Het hotel richt zich op de moderne reiziger die waarde hecht aan duurzaamheid. Het hotel gebruikt onder andere gerecyclede materialen en kiest voor energiebesparende oplossingen waar mogelijk.

Om je goed voor te bereiden op je trip naar München raden wij je aan om de leukste weetjes over Duitsland eens te lezen. Wanneer ga jij op duurzame stedentrip naar München?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met The Green Tourist. Wij geloven dat duurzaam leven en reizen goed te combineren zijn.