Juni vind ik bij uitstek een heerlijke maand voor een reisje. Nog net voor de drukte van de zomervakantie en toch vrijwel gegarandeerd een lekker zonnig weertje. Wat zijn dan de beste bestemmingen voor een zomerse citytrip? Voor welke vier top bestemmingen is juni de beste reistijd? Ik zet mijn favorieten voor een citytrip in juni op een rij!

Rome

In de zomer is het er (te) heet, maar in juni nog niet. Wel is het er lekker warm, zodat je genoeg redenen hebt om van het heerlijke Italiaanse ijs te genieten. En natuurlijk van al het moois dat deze stad te bieden heeft, zoals de Trevi fontein en het indrukwekkende Colosseum. Wordt het je toch iets te warm, bezoek de hotspots dan wat vroeger op de dag. Dan is het er vaak ook minder druk. En in de middag geniet je van de verkoelende airco in de vele winkels.

Rome colloseum

Edinburgh

De Schotse hoofdstad staat bekend als plek waar het regelmatig regent, maar niet in juni! Dan is het er met zo´n 18 graden aangenaam en vooral droog. Perfect dus om tijdens een citytrip in juni deze middeleeuwse stad te gaan ontdekken. Bezoek overdag het kasteel en doe ´s avonds mee aan een van de spooktochten.

Istanbul

Na een paar uren vliegen bereik je al een heel andere wereld, namelijk eentje van duizend-en-een-nachten. In juni is het warm in Istanbul, maar vaak niet te heet en daardoor is het de ideale tijd om door de Turkse straten te dwalen. Op de warme middagen vind je extra verkoeling in de Grand Bazaar of tijdens een boottocht over de Bosporus. En in een paar stappen beland je ook zomaar in Azië!
Vergeet niet je visum Turkije te regelen voordat je vertrekt.

Sevilla

De Spaande stad bezoek je het beste vòòr de twee heetste maanden van het jaar. Dan is er ook nog niet teveel toerisme, terwijl de studenten de sfeer in de stad gezellig maken voordat ze met vakantie gaan. En daarom is Sevilla ideaal voor een citytrip in juni. Geniet van het zonnetje op het Plaza de Espagna of ga in de middag juist naar Real Alcazar, zodat je verkoeling hebt van de vele schaduwplekjes in het schitterende fort. Toch meer verkoeling nodig? Pak de fiets om de stad en omgeving te verkennen of huur een auto en rij naar de kust.

Wat is jouw favoriete bestemming voor een citytrip in juni?

Dit bericht is mede door een samenwerking tot stand gekomen. Zoals je uit bovenstaande vast wel begrijpt, geef ik mijn oprechte mening en ga ik enkel samenwerkingen aan met bedrijven en producten waar ik zelf ook blij van word. Voor meer informatie over samenwerkingen kun je hier verder lezen.