Toen ik laatst over mijn eerste ontmoeting schreef met bloedzuigers, kwam die ervaring zo weer bij me naar boven alsof het gisteren was. Iiiieeee! En ik bedacht me, dat was tijdens mijn allereerste backpackreis… Daarna volgden gelukkig veel meer reizen en, minder gelukkig, ook meer situaties waar ik he-le-maal de kriebels van kreeg. Ik ben ontzettend bang van spinnen. En op reis kom je natuurlijk meer beestjes tegen dan thuis in een gemiddelde woonkamer. Tja, reizen is niet altijd rozengeur, maar het levert wel grappige verhalen op 😉 Dit is mijn top vijf!

1. Natuurlijk die bloedzuigertjes in Thailand. Wat op het eerste gezicht op onschuldige witte wormpjes leek, zorgde voor een bijzondere rimboedans om die dingen van me af te krijgen.

2. In Vietnam werd ik net voor de trein het station zou bereiken wakker. De nachttrein was helaas al niet heel fris, maar ach. In de coupé ontdekte ik al één zwart griezelig ding, maar toen ik de schuifdeur naar de gang open deed, kreeg ik pas echt hartkloppingen. De vloer was er werkelijk mee bezaaid! Waar ze al die tijd gezeten hadden, geen idee, en wil ik eigenlijk ook niet weten. En, held als ik ben, een beetje stampen om ze weg te jagen deed alleen maar meer kwaad, want die griezelige spinnen sprongen zo’n veertig cm omhoog! Ik ben gillend de trein uit gerend toen we het station bereikten. Gatver!!

3. Op Sumatra nemen de bloedzuigers “kiss my ass” wel erg letterlijk. Tijdens de eerste dag van de meerdaagse trekking had ik een enkele ontmoeting met bloedzuigers. Van die dikke, bruine dingen. Maar niets waar ik direct de hele jungle van bij elkaar zou krijsen. De nacht brachten we door in een houten hut (nou ja, ‘hut’ is er eigenlijk nog een te luxe woord voor… meer een houten vlonder met zeil als wanden). En uiteraard ,nature call was werkelijk in de natuur. Toen ’s nachts de nood hoog was, zocht ik de struiken op en hup. Een beetje bang om die varaan tegen te komen, die we eerder die avond zagen, maar gelukkig niets gezien. Terug bij de slaapplek gekomen wilde ik mijn slaapzak in kruipen, toen die bleef hangen… omdat er twee bloedzuigers aan m’n bil zaten! Aangezien iedereen van mijn kabaal toch wakker schoot, kon iemand mooi helpen die vieze dingen mee los te trekken. Iiiieeee!!

DSC_7492

4. Vaak vind ik het een ware sport om de goedkoopste slaapplek te vinden, maar soms sla ik door. Zo ook in Belize. Maar liefst 3 hele euro’s voor een kamer voor een vriendin en mij. Maar toen we in de kamer stonden, bleek de kamer wel erg…. aangevreten. Door muizen, houtwormen en weet ik veel wat nog meer. We zouden maar een nachtje blijven, dus niet teveel moeite doen. Onze backpacks legden we in het éne bed, want de vloer was echt te ranzig om die zelfs op te leggen. De gezamenlijke toilet in de hal bleek de verblijfplaats van een reusachtige dikke spin, die precies naast de wc pot zat en ook nog eens bleef zitten als je naar de wc wilde. Dus ik koos voor een natuurlijke toilet. Tot overmaat van ramp deden we ook nog eens geen oog dicht. Het matras van het tweepersoonsbed dat we deelden had een enorme kuil, zodat je je aan de rand vast moest klampen om niet naar het midden te rollen. Toen het zaagsel van het plafond boven ons in onze gezichten dwarrelde als gevolg van iets wat daar zat te knagen, zijn we uit bed gesprongen en in alle vroegte weer vertrokken. Wat een horror kamer!

DSC03756

5. Kakkerklakken vind ik over het algemeen niet eng, wel smerig, maar ik ga er niet van op een tafel staan. In Vietnam stond ik in een badkuip te douchen en het water liep niet weg. Ik zag dat het putje dicht zat, dus trok dat open, zodat het water weg kon lopen. En zodra ik het open trok, schoot er een kakkerlak uit het putje de badkuip in. Ik ben nog nooit zo snel uit de badkuip gesprongen, om vervolgens weer de kriebels te krijgen, want zijn vriendje was blijkbaar ook in de badkamer aan het rondrennen precies waar ik stond. Bah!!

Gelukkig weerhouden de griezels mij er niet van om te reizen en plekken op te zoeken waar de kans toch wel groot is dat ik ze tegenkom. En, heb jij griezelige ervaringen? Van welke beestjes krijg jij de kriebels?

DSC_1227