Thailand staat misschien bekend als het paradijs voor backpackers, maar ook liefhebbers van mooie scootertochten komen hier aan hun trekken. Er zijn bijzonder veel scooterroutes in Thailand te vinden. Nog voordat hierover gesproken kan worden, is het wel belangrijk om eerst een ander punt aan te snijden. Het is immers geen geheim dat het verkeer in Thailand flink anders is dan in Europa. De wegen zijn niet overal even begaanbaar en de regels kunnen flexibel worden geïnterpreteerd. Daardoor is het er dus alles aan gelegen om vooral ook goed op je eigen veiligheid te letten. Dit moet in dit gebied altijd je eerste zorg zijn als je op de scooter stapt. Veiligheid is overal ter wereld belangrijk, maar zeker in Thailand is het belangrijk om nog een stapje alerter te zijn.

Bangkok

De stad Bangkok verkennen op de scooter is op zichzelf al een belevenis. De stad is immers groot en vol waardoor het te voet niet volledig in je op te nemen is terwijl je met georganiseerde reizen zeer waarschijnlijk delen zal overslaan. Een scooter is dan dus de perfecte oplossing om dit allemaal wel mee te krijgen.

In Bangkok is het verkeer zeer gevaarlijk en het is absoluut noodzaak om je volledig te concentreren op wat er op en om de weg gebeurt als je aan het rijden bent. Zo kom je op een veilige manier op bijzondere plekken. Wist-je-dat je in Thailand aan de linkerkant van de weg rijdt?

Lees ook: een rondreis door Thailand, Bangkok en Chiang Mai

Krabi Town

Krabi Town is niet direct de plek waar de meeste mensen aan denken als ze naar Thailand gaan. Daarom is het ook een perfecte plek om met de scooter te verkennen. Het ligt wel op enkele uren van de meer bekende plekken. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed uit te zoeken waar de mogelijkheden liggen om scooters te huren. Let er bij de huur wel goed op dat dit anders geregeld is dan op de meer toeristische plekken. Zo is de kans dat er een verzekering in de prijs inbegrepen is niet zo heel groot. Wees voorzichtig met het weggeven van je legitimatiebewijs. Kan je een scooter via je hotel huren? In de meeste gevallen is het dan iets duurder maar dan kan je wel beter inschatten of het betrouwbaar is.

Zeker in de minder toeristische delen van Thailand zijn de wegen slecht onderhouden. Zo kan het zijn dat er kuilen of gaten in de weg zitten. Daarnaast zijn de scooters vaak niet begrensd, zoals in Nederland. Dit betekent dat scooters al snel 60-85 kilometer per uur kunnen rijden. Veiligheid is de belangrijkste prioriteit. Laat je niet opjagen en rijd veilig.

Tip: Stel je reis door Thailand hier samen!

Phang Nga

Een opvallende plek in Thailand is Phang Nga. Dit komt omdat de wegen die hier liggen in ieder geval van goede kwaliteit zijn. Dit is wel anders dan in veel andere delen van het land. Let wel op dat het wegennetwerk niet zo heel groot is, dus het is zomaar mogelijk dat je richting de snelweg wordt gedirigeerd. Dit wil je natuurlijk niet wanneer je op de scooter zit. Phang Nga bevat boordevol prachtige natuur.

Check altijd goed of je echt een scooter huurt, want vrijwel altijd gaat hget om een motor. En dan is je brommerrijbewijs niet voldoende en ben je niet verzekerd. Dus eigenlijk alleen als je een motorrijbewijs hebt, kun je een scooter huren.

Laatste tip: veel scooterrijders in Thailand maken geen gebruik van een helm. Dit is erg gevaarlijk. Zorg er altijd voor dat je een helm op hebt in het verkeer. Check vooraf ook of de helm beschadigd is en vraag de verhuurder of er integrale schade in de helm zit.

Bovenstaand advies geldt ook voor als je op zoek bent naar een scooter- of motorhelm in Nederland. Koop nooit een tweedehands helm, omdat je niet weet wat er mee gebeurd is en of er sprake is van schade.

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Reismuts gaat enkel samenwerkingen aan met bedrijven en merken waar zij volledig achter staat. Wil je hier meer van weten, lees dan verder bij contact & samenwerken.