Een vakantie in Nederland hebben we inmiddels wel een keer gezien. Wil jij dicht bij huis op vakantie, maar toch een buitenlands gevoel krijgen? Ga dan op vakantie naar Duitsland. Je kunt direct merken als je in Duitsland bent: de mensen spreken Duits, het verkeer is anders en wellicht tref je andere soorten winkels. Tijdens een vakantie in Duitsland, wil je bezienswaardigheden in Duitsland bezoeken. Je komt namelijk niet vaak in Duitsland, dus besteed je vakantie in Duitsland goed. Wij laten jou graag kennis maken met een aantal bezienswaardigheden in Duitsland.

Slot Neuschwanstein

Als wij een kasteel zien, dan denken we al snel aan een sprookje. Het Slot Neuschwanstein laat jou ook echt kennis maken met een sprookje. Het kasteel is gelegen tussen verschillende wandelpaden en bossen in de gemeente Schwangau in Duitsland. Het hele jaar door kan het kasteel bezocht worden. In de winter en rond het voorjaar ligt er wellicht sneeuw en is het prachtig om het kasteel te gaan bezoeken.

Dom van Keulen

In Utrecht hebben wij natuurlijk onze enige echte Domtoren. In Duitsland hebben ze de Dom van Keulen. De Dom is het meest herkenbare symbool van Keulen. Het is de hoofdkerk van Keulen en daarnaast de grootste kathedraal van Duitsland. De toren is maar liefst 157 meter hoog. De Dom van Keulen is enorm populair onder de toeristen. Jaarlijks wordt de Dom van Keulen bezocht door ongeveer zes miljoen bezoekers.

Kerstmarkten

Duitsland staat bekend om haar fantastische kerstmarkten. Geniet jij van de Glühwein of maak je liever kennis met de Bratwursten? Het maakt niet uit wat je gaat eten en drinken, want de sfeer van de kerstmarkten is onvergetelijk. Alleen al in Düsseldorf zijn er maar liefst zes verschillende kerstmarkten. Bezoek jij liever een andere stad? Ook daar is ongetwijfeld een kerstmarkt! Slenter lekker langs de kraampjes, geniet tussendoor van een hapje of drankje en bekijk de hele stad vanuit het reuzenrad.

Overnachten

De tripjes naar Duitsland zijn natuurlijk allemaal erg leuk! Duitsland is dan wel ons buurland, maar toch ligt het nog niet helemaal naast de deur. De tripjes zijn geschikt voor als jij meerdere dagen in Duitsland wilt doorbrengen. Ga jij op vakantie met je familie, vriend of met de vriendinnen? Maak dan kennis met de vakantieparken Duitsland voor een onvergetelijke trip!