Wil je Italië bezoeken en ben je op zoek naar een unieke vakantie om nooit te vergeten? Overweeg dan om een agriturismo in Italië te boeken. Dit is de uitgelezen kans om het prachtige Italiaanse platteland te beleven. Hier ervaar je de lokale tradities, geniet je van gastronomie en ontdek je de cultuur. Vele agriturismo’s, variërend van kleine, door een familie gerunde boerderijen tot aan luxueuze landgoederen, doen de deuren open om dit te beleven. Umbrië en Sicilië zijn twee regio’s met een rijke historische achtergrond en bieden de meest authentieke en memorabele agriturismo-vakanties in Italië! 

Agriturismo in Umbrië

Umbrië staat bekend als het groene hart van Italië. Het is een regio met veel unieke middeleeuwse stadjes, prachtige landschappen en uiteraard voortreffelijke wijnen. Als je kiest voor een agriturismo in Umbrië, dan kun je echt opgaan in de lokale levensstijl. Begin je dag bijvoorbeeld met een wandeling door de olijfgaarden of help met oogsten van de gewassen. Ben je een echte fijnproever? Vele agriturismo’s bieden je de kans om mee de kunst van het wijnmaken te ontdekken! De accommodaties in Umbrië zijn vaak gerestaureerde boerderijen, oude landhuizen of cottages, ingericht in een stijl die de cultuur, lokale tradities en omgeving goed weerspiegelen. Zo kun je pas écht Italië beleven!

Ontdek de agriturismo van Sicilië

Helemaal in het zuiden van Italië ligt Sicilië – een eiland met een rijke geschiedenis. Bij de agriturismo van Sicilië zie je duidelijk de Arabische, Griekse en Romeinse invloeden terug die het eiland vorm hebben gegeven. Het is dan ook een smeltkroes van culturen, maar dat maakt het juist interessant! In Sicilië vind je unieke accommodaties. Veel daarvan zijn al generaties lang in familiebezit en bieden een warme, gastvrije omgeving. Je voelt je hier echt even onderdeel van een Italiaanse familie. Wil je het eiland verder ontdekken? Dan valt er nog ontzettend veel te zien. Van de oude Griekse tempels van Agrigento tot de prachtige straten van Palermo en Catania. De agriturismo’s van Sicilië dienen als perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van het eiland!

Een vakantie om nooit te vergeten

Of je nu kiest voor de prachtige natuur en rust in Umbrië of de levendige culturele mix van Sicilië, agriturismo in Italië garandeert een vakantie om nooit te vergeten! Zo biedt het niet alleen een kans om te ontspannen en te genieten van alles wat Italië te bieden heeft, maar ook om echt deel uit te maken van de Italiaanse cultuur en levenswijze. Van het helpen op de boerderij tot het leren van traditionele recepten, elke dag brengt weer een nieuw avontuur!