Niks gaat boven een goede hike. Heerlijk, de natuur en ik, de wind in mijn gezicht, vogelgeluiden op de achtergrond en wie weet stuit ik op een stromend beekje onderweg. Outdoor zijn is zo fijn! Neem het ervan wanneer je er een dag op uit trekt of op reis bent. Zoek de natuur op en geniet van de wandeling en je omgeving. Iets dat een duwtje in de goede richting geeft, is een fijn paar schoenen. Gelukkig snapt Salomon dat.

Grip in de modder

Salomon ontwikkelde hier speciaal de Speedcross collectie voor. Deze is gemaakt voor avontuur. Je zou kunnen zeggen dat het is gemaakt door hikers, voor hikers. De ontwerpers wilden namelijk met een oplossing voor het veelvoorkomende probleem tijdens een track, en dat is modder. Bijna geen een schoen is voorzien van steun én is waterdicht én met voldoende grip. De combi is dan ook uniek en dat bleef niet onopgemerkt bij fanatieke wandelaars èn bij renners. In 2006 kwam het eerste model en nu, jaren later, is editie nummer 5 al uit.

Grip in de bergen

Natuurlijk is het niet altijd zo dat je je begeeft in een modderig gebied. Ik vind de schoenen ook heel fijn bij het maken van een bergtocht. De zool is voorzien van een goed profiel en dat zorgt voor de broodnodige grip. Dat is voor mij het grootste pluspunt, want mijn evenwicht laat het nog wel eens afweten. Tegen het verzwikken van de enkels zorgt de upper voor extra steun rondom de enkels. Salomon is een innoverend merk dat altijd op zoek is naar verbetering. Het is niet voor niets dat er al 5 edities van dit model op de markt zijn. Ieder model heeft zijn eigen karakteristieken die het eigen maakt. Zodoende is er voor ieder wat wils. Vandaag de dag worden er al een miljoen Speedcross verkocht alleen al in Europa.

Stijlvolle schoenen

Volgens het merk is het grootste verschil tussen het eerste en het laatste model de vooruitgang in stabiliteit. Alhoewel  de recentere modellen misschien stabieler zijn, wordt de eerste editie nog steeds veel gedragen. Niet alleen tijdens het wandelen en sporten maar ook als lifestyle schoen. Want ja, het oog wil ook wat. Het snelle uiterlijk maakt het stijlvol en daarom ook geliefd ook onder de minder sportievelingen. Dus ook al ga je sporten of gewoon naar je werk, de Speedcross zorgt ervoor dat je zonder vermoeide voeten weer thuis komt.

Geloof me, met Salomon stap je met een goed gevoel de deur uit.

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier verder.