Picknicken, ik ben er dol op! Eigenlijk altijd al, met een rugzak op pad en onderweg wat eten en drinken. Maar zeker ook met onze kinderen vind ik het super gezellig. En het motiveert hen om lekker mee te wandelen. Ben je op zoek naar mooie plekken om te picknicken in Noord-Brabant? Noord-Brabant staat bekend om zijn prachtige natuur en gezellige dorpjes en biedt daarom volop keuze aan picknickplekken. Ik deel vijf keer de mooiste picknickplek in Noord-Brabant, waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van een heerlijke picknick. Allemaal zelf getest 😉 Bovendien deel ik ook nog extra picknick tips met je, zodat je niets vergeet.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen

De Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn een prachtig gebied met uitgestrekte bossen, vennen en heidevelden. Dit is absoluut mijn favoriete wandelgebied en picknickplek in Noord-Brabant. Hier kun je heerlijk picknicken op één van de vele picknickplekken langs de vennen. Je kunt genieten van het uitzicht op het water terwijl je ontspant en van je lunch geniet. Maak voorafgaand aan de picknick een wandel- of fietstocht door het gebied voor een complete dag in de natuur.

De Biesbosch

De Biesbosch is een uitgestrekt natuurgebied met rivieren, moerassen en wilgenbossen dat vanaf Noord-Brabant tot Zuid-Holland loopt. Het is een fantastische plek om te picknicken op één van de vele picknickplekken langs de rivieren. Ondertussen kun je genieten van een schitterend uitzicht over het water. Je kunt ook een boottocht maken met een huursloep en aanmeren om op je eigen boot of aan de waterkant te picknicken.

De Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen zijn een schitterend natuurgebied met uitgestrekte zandvlaktes, bossen en heidevelden. Je vindt het dicht bij Tilburg. Het is een ideale plek om samen met vrienden en familie te picknicken. Er zijn namelijk diverse picknickplekken in het gebied. Je kunt natuurlijk ook zelf een plekje zoeken en op de zandvlaktes zelf neerstrijken met je kleedje. Vooral rond zonsondergang is het er magisch mooi.

picknickplek Noord-Brabant

Het Mastbos in Breda

Het Mastbos is een schitterend bosgebied van meer dan 500 hectare groot. Het is de perfecte plek om te picknicken op één van de vele picknickplekken langs de wandelpaden. Hier kun je genieten van het uitzicht op de vijvers en het bos. Extra leuk voor jonge kinderen, er is ook een kabouterpad.

De Warande in Helmond

De Warande is een schitterend park in Helmond van meer dan 27 hectare groot. Het park heeft veel verschillende soorten bomen en planten, een prachtige vijver en een speeltuin voor kinderen. Het is de perfecte plek voor een picknick in Noord-Brabant met je gezin. Er zijn diverse picknickplekken in het park, maar je kunt ook je eigen kleedje meenemen en een plekje zoeken onder één van de vele bomen.

Tips voor je picknick

Een picknick is de perfecte manier om samen met vrienden en familie te genieten van de natuur en lekker eten. Toevallig twee van de dingen waar ik enorm van geniet, dus hoe mooi is het om die te combineren! Maar wat moet je allemaal meenemen voor een geslaagde picknick? Hier zijn een aantal tips om je op weg te helpen.

Allereerst is het belangrijk om een picknickmand of tas te hebben om al je spullen in te doen. Denk hierbij aan een picknick-kleed, borden, bestek, glazen, servetten. Eventueel is een koelbox om je eten en drinken koel te houden erg handig op de warmere dagen. Styling bepaalt de sfeer. Daarom kies ik graag voor mooi outdoor servies om van te eten en mooie schalen om bijvoorbeeld lekkere salades in te serveren. Het servies van Rebel Outdoor steekt er met de styling met kop en schouders bovenuit. En on top, het is super degelijk en kan goed tegen een stootje. Ik ben er echt fan van. Niet voor niets zie je op mijn Instagram regelmatig foto’s met het servies voorbij komen.

picknickplek Noord-Brabant

Wat ga je eten en drinken tijdens een picknick? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor broodjes, wraps, salades, fruit, kaas, en verschillende soorten drinken zoals water, sapjes of frisdrank. Ik vind het altijd wel leuk om het zelf te maken. Vergeet trouwens ook niet om eventueel een flesopener of kurkentrekker mee te nemen als je wijn of bier meeneemt.

Daarnaast is het handig om aan een aantal praktische dingen te denken, zoals zonnebrandcrème en insectenspray (zeker wanneer je aan het water zit!). Oh ja, en denk ook aan de kleine boodschap. Met andere woorden, het is ook een goed idee om te checken of er in de buurt van de picknickplek toiletten zijn of dat je zelf toiletpapier mee moet nemen.

Tot slot, toon respect voor je omgeving. Zorg dat je geen afval achterlaat en laat de picknickplek in Noord-Brabant schoon achter. Wel zo fijn voor de natuur en voor de volgende gasten.

Met deze tips en vijf keer de mooiste picknickplek in Noord-Brabant, ben je klaar voor een heerlijke dag vol ontspanning en lekker eten in de natuur. Veel plezier!