Nederland is een prachtig land met veel verrassende plekken om te ontdekken. Of je nou houdt van natuur, cultuur of avontuur, er is voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar bijzondere en unieke uitstapjes of een vakantie in Nederland? Ik deel er zeven met je die zeker de moeite waard zijn. Ze kunnen zo op je bucketlist voor Nederland!

Fietsen langs de elf steden

De Elfstedentocht is een beroemde schaatswedstrijd die wordt gereden langs elf Friese steden. Maar ook op de fiets kun je deze route afleggen en genieten van het prachtige Friese landschap. De route is ongeveer 250 kilometer lang en voert je langs historische steden, prachtige meren en uitgestrekte weilanden. Onderweg kun je genieten van de vele musea, terrasjes en bezienswaardigheden die de steden te bieden hebben. Zorg dat je wel vooraf al gaat trainen, want het is wel echt een lange tocht! (Ook voor je zadel 😉 )

Het kopen van een eigen vakantiewoning

Als je graag regelmatig op vakantie gaat in Nederland, kan een eigen vakantiewoning kopen een goede investering zijn. Je hebt dan altijd een plek om naartoe te gaan. Bovendien kun je deze ook verhuren als je er zelf niet bent. Er zijn veel verschillende vakantieparken en recreatiegebieden waar je een vakantiewoning kunt kopen. Doe vooraf goed onderzoek naar de locatie, de voorzieningen en de verhuurmogelijkheden voordat je een aankoop doet. Hou je van rust en natuur, dan word je vast blij van een recreatiewoning te koop in Overijssel. Hou je van meer bedrijvigheid, dan is een vakantiehuis in de Randstad wellicht meer geschikt voor je. Kies het plekje waar jij altijd dat vakantiegevoel hebt.

Varen in een fluisterboot

In Giethoorn, ook wel bekend als het Venetië van Nederland, kun je genieten van de prachtige waterwegen en idyllische landschappen in een fluisterboot. Deze boten worden aangedreven door elektriciteit en maken nauwelijks geluid, waardoor je optimaal kunt genieten van de omgeving. Er zijn verschillende routes mogelijk. Onderweg kun je genieten van de rust en de stilte van het water en de prachtige omgeving. Giethoorn is echt one of a kind en een plek die je minimaal eens bezocht moet hebben wat mij betreft.

Leestip: tips voor een weekend Giethoorn

Beleef het platteland op een boerderij

Ben je op zoek naar een vakantie in Nederland op het platteland? Dan is een verblijf op een boerderij misschien iets voor jou. Op verschillende boerderijen kun je overnachten. Ook kun je meehelpen met het verzorgen van de dieren, het melken van de koeien of het plukken van fruit. Vooral het voeren van de dieren vinden mijn kinderen het hoogtepunt van de dag. Vaak vind je vanaf een vakantieboerderij in Nederland ook veel wandel- en fietsroutes in de buurt. En voor kinderen is er meestal een speeltuin en wat skelters. Dan willen ze eigenlijk al niet meer van de vakantiewoning weg.

Slapen in een vogelhuisje, vliegtuig of kerk?

Wil je tijdens je vakantie in Nederland graag een unieke overnachting in de natuur? Dan is een vogelhuisje op Texel misschien iets voor jou. Dit bijzondere huisje is gebouwd op palen en lijkt op een gigantisch vogelhuisje. Of wat denk je van een vliegtuig in Mill, met uitgebreide wellness faciliteiten erbij. Of slapen in een kerk in Rockanje. Zo zijn er een heleboel bijzondere vakantiewoningen in Nederland die het overnachten alleen al een hele ervaring maken.

Wandelen over het Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste lange-afstandswandeling van Nederland en voert je van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Limburg. De route is in totaal 498 kilometer lang en loopt door prachtige landschappen, historische steden en pittoreske dorpjes. Je wandelt door de mooiste natuurgebieden van Nederland, zoals de Drentsche Aa, de Sallandse Heuvelrug en de Veluwe. Onderweg kun je genieten van de rust en stilte van de natuur en de vele bezienswaardigheden die de steden en dorpen te bieden hebben. En langs de wandelroute vind je vakantiewoningen om tijdens je wandeling te overnachten. Het Pieterpad is een uitdaging voor de echte wandelliefhebber en biedt een unieke manier om Nederland te ontdekken. Naast het Pieterpad zijn er natuurlijk nog meer lange-afstandswandelingen. Zo kun je van a naar b, van vakantiewoning naar b&b wandelen door heel Nederland!

Met de camper langs alle provincies van Nederland

Een bijzondere en unieke manier om Nederland te ontdekken, is door met een camper langs alle provincies te reizen. Je hebt dan alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kunt op elk moment van de dag genieten van het landschap en de omgeving. Er zijn veel mooie camperroutes door Nederland die langs alle provincies voeren. Het voordeel van reizen met een camper is dat je ook op minder toeristische plekken in Nederland kunt overnachten en kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Een camperreis langs alle provincies van Nederland is een avontuurlijke en unieke manier om ons land te ontdekken en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Want dat is echt veel! Eerder zette ik alle highlights van kamperen per provincie voor je op een rij. Zo kies je ook makkelijk je route uit.

Nederland heeft veel te bieden op het gebied van vakanties en uitstapjes. Van overnachten op bijzondere plekken tot continu vakantiegevoel vanuit je eigen vakantiewoning in Nederland. Ik hou vooral van de natuur en zoek graag de rust op tijdens vakantie in Nederland. Maar er zijn voor heel veel uitdagende uitjes in Nederland te vinden.

Hoe wil jij graag vakantie in Nederland vieren?