noodweer header
Vakantiegangers die in Turkije nog wat zon mee wilden pikken, hebben momenteel enorme pech met het weer. Badplaatsen zoals Mamaris en Antalya worden geteisterd door fikse regen- en onweersbuien en straten zijn er blank komen te staan. En de weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn helaas nog niet veel beter. De vakantie lijkt zo letterlijk in het water te vallen.

Ok, reizen vraagt om een flexibele instelling, want er kan onderweg van alles gebeuren. Maar soms heb je tegenslagen die gewoon niet leuk zijn. Zo ging ik naar Jamaica en keek ik onwijs uit naar twee weken zon, relaxen en een beetje het eiland ontdekken. Dat het er niet zonnig zou zijn, was eigenlijk niet in me op gekomen. Dat ik er voor het eerst een tornado mee zou maken al helemaal niet. Bij de derde tornado was ik een beetje gewend. Van het eiland heb ik verder niet veel kunnen zien. Ik ben vooral droog in de bar bij het hotel gebleven en ik kan je alles over de cocktails daar vertellen.

tornado

’s Ochtends op de vierde dag in China kwam ik erachter dat iemand mijn dierbare, fijne en goed ingelopen bergschoenen had gejat. Dat is niet lekker wakker worden hoor 🙁 Zeker niet als je nog weken hebt om naar uit te kijken, inclusief allerlei tracks en wandelingen. Alle coupés doorgelopen op zoek naar mijn fijne schoentjes, maar niet meer gevonden. En natuurlijk kun je overal schoenen kopen, maar Aziatische vrouwenschoentjes zijn net even wat smaller… dus het werd een kleine, maar voor mij te brede herenmaat sneaker en de rest van de reis vooral op slippers dan maar.

Bali is een prachtig eiland wat van alles te bieden heeft. Ik verbleef met een vriendinnetje in Kuta en maakte vanuit daar met de scooter allerlei trips over het eiland. Na een dikke week was het wel weer mooi geweest en tijd om te gaan. En ik denk dat Bali er net zo over dacht. Eerst werden we beroofd bij het verlaten van een club. Geen leuke ervaring en een hoop rompslomp waar je gewoon niet op zit te wachten. Gelukkig hadden we onze belangrijkste spullen nog. Tot overmaat van ramp kregen we op onze laatste dag in the middle of nowhere ook nog eens een lekke band met de scooter. Een garage of zo was kilometers verderop zeiden de lokale mensen vriendelijk… Dus wij maar lopen met dat ding. De rijstvelden naast je boeien je op dat moment even niet meer… Tot we werkelijk nog geen 500 meter gelopen hadden en we een soort van garage vonden. We zaten nog maar net of de redder in nood had de band al gepakt 😀 Ongelofelijk veel geluk!

brommer bali

Ik hoop dat de mensen in Turkije ook nog wat geluk hebben en hun vakantie niet helemaal in het water valt. Heb jij wel eens een tegenslag gehad op reis?