De Aziatische keuken is zo smaakvol, omdat er met de heerlijkste kruiden en specerijen wordt gewerkt. Curry’s zijn zeker mijn favoriet. Helaas niet altijd even mager, maar daar heb ik dit recept op gevonden. Zo ontzettend lekker! En als je kunt, bereid dan de eerste stappen een dag eerder voor waardoor de curry nog veel lekkerder wordt. En je hebt dan op de dag zelf binnen no time een heerlijk maal op tafel staan!

Er zijn natuurlijk veel vegetarische curry’s waar ik zeker nog wel eens een recept van zal plaatsen. Deze curry is uitermate geschikt om vegetarisch te maken door een vleesvervanger te gebruiken.
Ik heb zelf een beetje gesmokkeld in dit recept en heb in plaats van de pepers rode en groene tabasco gebruikt, omdat ik dat nog had staan.

Schrik niet van de lijst met kruiden die je nodig hebt, het is echt eenvoudig te maken.

image

Boodschappenlijstje
Voor 4 personen:
2 el olie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl paprikapoeder
1 tl garam masala (een indiaas specerijenmengsel)
1 tl gemalen kurkuma
1/2 tl fijngehakte rode peper
1 tl fijngehakte groene peper
2 tl geraspte verse gember
500 gram rundergehakt
1 tomaat, gehakt
2,5 dl runderbouillon (van een half bouillonblokje)
500 gram spinazie
200 gram yoghurt (ik gebruik altijd dikke griekse 0% vet yoghurt)
evt zout en peper
rijst

1 Verhit een lepel olie in een grote pan met dikke bodem en bak de ui op matig vuur goudbruin. Voeg de knoflook, droge specerijen, pepers en gember toe en roer alles 1 minuut. Zo komen de smaken van de kruiden vrij. Neem het uit de pan en zet opzij.

image

2 Verhit de resterende olie in de pan en bak het gehakt op hoog vuur bruin en rul. Voeg het uimengsel bij het gehakt en vervolgens de tomaat. Laat 1 minuut meebakken en voeg dan de bouillon toe.

image

3 Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat het circa 1 uur sudderen. (tot hier kun je het van te voren bereiden)

image

4 Kook de rijst. Laat de spinazie slinken. Voeg vlak voor het serveren de spinazie en de yoghurt toe, even goed doorroeren en klaar! Voeg naar smaak zout en peper toe.

image

Vegetarische variant:
Beetje simpel, maar gebruik vegetarisch gehakt en groentebouillon!

Hebben jullie de nieuwe Allerhande gezien? Staat vol met heerlijke wereldrecepten, waarvan ook veel vegetarisch, ik ga er vast nog wel wat recepten uit koken!