fbpx
Reizen en zo

Vrolijke vibe

 • 30 januari 2015

Soms zijn er van die liedjes die je, zodra je ze ergens hoort, meteen weer terug brengen naar een bepaald moment. Ik heb dat met bepaalde liedjes heel erg. Ik kan er dolenthousiast van worden en weer helemaal terug in reissfeer komen. En om swingend het weekend in te gaan, deel ik mijn top tien!

1. Danza Kuduro – Lucenzo en Don Omar
Een geweldig swingend lied dat continu werd gedraaid toen ik in Rio de Janeiro een geweldige tijd had. Ennnn swingen met die heupen!

2. Yo No SĆ© Manana – Luis Enrique
Een iets minder swingend, maar toch heerlijk liedje. Ik kon net een beetje Spaans, terwijl ik in Peru rond reisde en dit hoorde. Het blijft me vooral bij, omdat ik zo blij was dat ik er eindelijk wat van kon verstaan šŸ™‚

3. Holiday – Madonna
Geen herinnering in het bijzonder, maar dit liedje zorgt gegarandeerd voor reisvrolijkheid!

4. Wouldn’t It Be Nice – The Beach Boys
Salar de Uyuni is een enorm surrealistische omgeving. En daar schalde dit liedje uit de speakers van de Jeep, wat de beleving op de een of andere manier voor mij erg kenmerkt.

5. Better Together – Jack Johnson
In een bus tussen El Calafate en El ChaltĆØn in PatagoniĆ« luisterde ik met een fellow reiziger mee naar de muziek op haar Ipod. Waarom ik de muziek van Jack nog niet eerder kende, begrijp ik nog steeds niet, maar toen ik dit liedje hoorde, was ik meteen verkocht. Wat een heerlijk relaxte muziek maakt die man!

6. Feel this moment – Pitbull ft. Christina Aguilera
In het normale dagelijkse leven niet echt mijn favoriete muziek, maar met stappen op Bali hoorde ik dit liedje zo vaak, dat het toch wel in dit rijtje thuis hoort als feel good nummer voor mij.

7. You’re Beautiful – James Blunt
Dit was wereldwijd een dikke hit en dus ook in Thailand. Op Kho Tao werd de CD bij de Scuba Shack bar zo vaak gerepeat en gerepeat, dat ik thuis de liedjes zelfs op volgorde uit mijn hoofd kon. En dit lied sprong er wel uit.

8. Living next door to Alice – Gompie versie
Beter bekend als Who the F*ck is Alice? is dit heel af en toe leuk in een kroeg, maar echt geweldig leuk in een kroeg in Dublin! Dansen op de bar en vooral met zijn allen heel hard meezingen, heerlijke herinnering.

9. Forever Young – Alphaville
Altijd al een geweldig lied gevonden en nu voor altijd een prachtige herinnering aan het prachtige Halong Bay in Vietnam, waar ik onlangs mijn laatste dagen in Vietnam doorbracht (en later nog over zal schrijven šŸ™‚ ).

10. Brabant – Guus Meeuwis
Dit is toch juist heel dicht bij huis, zou je denken. En dat klopt. Maar juist daarom vind ik het als Brabander in hart en nieren geweldig om ook op reis te horen. Ik vind het fantastisch om de wereld te ontdekken, maar denk dan af en toe ook graag terug aan thuis.

Welk liedje is slingert jou terug naar een moment op reis?

14 Reacties

 • Edmee

  Ik ben niet zo goed in het onthouden van namen van artiesten, maar tot een reis top 3 moet ik nog wel komen

  Beantwoord
  • Reismuts

   Nou, kom maar op met je top 3, ben nieuwsgierig! Zal vast iets Salsa-achtigs tussen staan denk ik šŸ™‚

   Beantwoord
  • Edmee

   Mijn top 3 is weer weg??
   Nog poging dan:
   1 soundtrack Women on Top. Kan me vd film weinig herinneren maar wat een heerlijke Braziliaanse muziek!! Bv Sonho meu-Paulinho Moska geeft mij wel n beetje heimwee naar t prachtige Brazil

   Beantwoord
   • Reismuts

    Ja heerlijk nummer! Oef, wat zou ik ook nog graag een keertje terug gaan naar Brazil!

    Beantwoord
 • Edmee

  2: Jack Johnson!! Dat jij die nog niet als doorgewinterde backpacker, Lizke! Zijn relaxte muziek geeft het ultieme reisgevoel voor mij!
  3: Jason Mraz- I am yours! Heerlijk happy nummer wat je overal ter wereld een fijn gevoel geeft! Xx

  Beantwoord
  • Reismuts

   Nu ken ik Jack wel he? En die vergeet ik nooit meer! Wat een relaxte muziek inderdaad, super feel good

   Beantwoord
 • Edmee

  Salsa vind ik idd ook heerlijk! Maar daar weet ik zo even geen titels van.. Als het swingt vind ik het als snel leuk!;-)

  Beantwoord
 • Edith | www.travelcreaterepeat.nl

  Aaaah elke keer als ik Bailando van Enrique Iglesias hoor, ben ik weer even terug in Cuba. Afgelopen jaar was het echt DE tophit daar, want het origineel is van een Cubaanse reggaeton band (Gente de Zona). Heerlijk!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dat is inderdaad een heerlijk nummer! Ik hoop dat ze het dit jaar ook nog draaien wanneer ik er ben, wat is wel fijn om op te swingen! En ik vin dhet origineel eigenlijk wel beter

   Beantwoord
 • Jeroen

  Op het schip had ik Apocalyptica opgezet. Iedereen van de oudere garde maar raden welke componist het nu was terwijl de jongere garde het heel herkenbaar vond klinken maar niet konden duiden wat het nou was (Metallica – Balck Album nagespeeld op 4 cello’s).
  Best lol om gehad.
  Verder heb ik niet echt een reis top 10. Luister gewoon wat ik bij me heb wat waarschijnlijk wel iets van Cake, Placebo of The Verve is of iets in die richting.
  Maar wel grappig om te zien hoe muziek je terug kan brengen naar een bepaald moment of plek. Heb ik vaak als ik iets terug hoor van alle concerten die ik heb bijgewoond.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Op reis luisteren naar eigen muziek blijft natuurlijk altijd fijn. En herkenbaar, van de concerten. De herinnering wordt weer levend als ik de muziek van de betere concerten weer hoor.

   Beantwoord
 • Marcella

  Vrolijk lijstje, ik word er blij van! šŸ™‚ Geniet van je zondag!

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.