Soms zijn er van die liedjes die je, zodra je ze ergens hoort, meteen weer terug brengen naar een bepaald moment. Ik heb dat met bepaalde liedjes heel erg. Ik kan er dolenthousiast van worden en weer helemaal terug in reissfeer komen. En om swingend het weekend in te gaan, deel ik mijn top tien!

1. Danza Kuduro – Lucenzo en Don Omar
Een geweldig swingend lied dat continu werd gedraaid toen ik in Rio de Janeiro een geweldige tijd had. Ennnn swingen met die heupen!

2. Yo No Sé Manana – Luis Enrique
Een iets minder swingend, maar toch heerlijk liedje. Ik kon net een beetje Spaans, terwijl ik in Peru rond reisde en dit hoorde. Het blijft me vooral bij, omdat ik zo blij was dat ik er eindelijk wat van kon verstaan 🙂

3. Holiday – Madonna
Geen herinnering in het bijzonder, maar dit liedje zorgt gegarandeerd voor reisvrolijkheid!

4. Wouldn’t It Be Nice – The Beach Boys
Salar de Uyuni is een enorm surrealistische omgeving. En daar schalde dit liedje uit de speakers van de Jeep, wat de beleving op de een of andere manier voor mij erg kenmerkt.

5. Better Together – Jack Johnson
In een bus tussen El Calafate en El Chaltèn in Patagonië luisterde ik met een fellow reiziger mee naar de muziek op haar Ipod. Waarom ik de muziek van Jack nog niet eerder kende, begrijp ik nog steeds niet, maar toen ik dit liedje hoorde, was ik meteen verkocht. Wat een heerlijk relaxte muziek maakt die man!

6. Feel this moment – Pitbull ft. Christina Aguilera
In het normale dagelijkse leven niet echt mijn favoriete muziek, maar met stappen op Bali hoorde ik dit liedje zo vaak, dat het toch wel in dit rijtje thuis hoort als feel good nummer voor mij.

7. You’re Beautiful – James Blunt
Dit was wereldwijd een dikke hit en dus ook in Thailand. Op Kho Tao werd de CD bij de Scuba Shack bar zo vaak gerepeat en gerepeat, dat ik thuis de liedjes zelfs op volgorde uit mijn hoofd kon. En dit lied sprong er wel uit.

8. Living next door to Alice – Gompie versie
Beter bekend als Who the F*ck is Alice? is dit heel af en toe leuk in een kroeg, maar echt geweldig leuk in een kroeg in Dublin! Dansen op de bar en vooral met zijn allen heel hard meezingen, heerlijke herinnering.

9. Forever Young – Alphaville
Altijd al een geweldig lied gevonden en nu voor altijd een prachtige herinnering aan het prachtige Halong Bay in Vietnam, waar ik onlangs mijn laatste dagen in Vietnam doorbracht (en later nog over zal schrijven 🙂 ).

10. Brabant – Guus Meeuwis
Dit is toch juist heel dicht bij huis, zou je denken. En dat klopt. Maar juist daarom vind ik het als Brabander in hart en nieren geweldig om ook op reis te horen. Ik vind het fantastisch om de wereld te ontdekken, maar denk dan af en toe ook graag terug aan thuis.

Welk liedje is slingert jou terug naar een moment op reis?