Wanneer je een avontuurlijke reis plant, moet je zorgen voor een goed uitgebreide reisverzekering. Bij een avontuurlijke reis kun je denken aan activiteiten als skieen, bergbeklimmen of juist duiken. Een reisverzekering beschermt je dan als er tijdens jouw reis iets onverwachts gebeurt en dekt medische kosten als je gewond raakt. In dit artikel gaan we na hoe je de nodige reisverzekering kunt afsluiten voordat je aan dit soort reizen begint. We hopen natuurlijk dat je deze helemaal niet nodig hebt, maar een verzekering reis afsluiten, kan bijdragen aan je reis; zowel op het gebied van veiligheid als van rust! 

De juiste dekking

Voordat je een verzekeringspolis afsluit is het belangrijk om precies te bepalen welk type dekking nodig is op basis van jouw avontuur. Dit kun je doen door informatie te verzamelen zoals; het type activiteit (bijv. rotsklimmen of trekking), lengte en locatie van de reis (inclusief afgelegen locaties). Inzicht in welke soorten activiteiten je verzekerd wil hebben, kunnen je extra zekerheid bieden. Als je al een uitdagende activiteit gaat ondernemen, is het fijn om te weten dat je je over je reisverzekering in ieder geval geen zorgen hoeft te maken. Controleer daarom ook extra goed of de reisverzekering die je op het oog hebt, daadwerkelijk alles dekt wat je verzekerd wil hebben.  

De noodzaak van een reisverzekering

Plan je een avontuurlijke reis? Dan is het belangrijk om de noodzaak van een reisverzekering te begrijpen. Of je nu gaat skiën in de Alpen of bergbeklimmen in Tanzania, er kan nu eenmaal van alles fout gaan. Dan kun je er op harde wijze ineens achter komen dat in Nederland alles eigenlijk heel goed geregeld is. Onderschat het belang van een reisverzekering dus niet, zeker als je afreist naar verre landen. Daar zijn de systemen toch echt anders dan hier in Nederland. Het kan dus goed gebeuren dat je ook voor een klein akkefietje al een enorme som geld moet betalen in het buitenland. Ook is het fijn om te weten dat je goede medische zorg tot je beschikking hebt. Hier in Nederland hebben we te maken met een uniek systeem met betrekking tot gezondheidszorg en verzekeringen, in het buitenland is dat niet altijd vanzelfsprekend. Let daarom dus goed op waar je heen gaat, en lees je goed in over de risico’s die te maken hebben met bepaalde activiteiten die je wil ondernemen tijdens je avontuur. 

Vergroot je veiligheid

Het afsluiten van een reisverzekering, en je goed inlezen, kan ook bijdragen aan het vergroten van je veiligheid. Door je goed te informeren, verklein je de kans dat je ingaat op scams of onveilige situaties die je tegen een ‘mooi prijsje’ worden aangeboden. Als je niet zeker bent van de veiligheid van bijvoorbeeld je uitrusting tijdens het skien, bergbeklimmen of duiken, raden we je aan naar je gevoel te luisteren. Liever voorkomen dan genezen.