Naast dat het natuurlijk erg leuk is om een vreemde stad te gaan ontdekken zijn citytrips ook qua budget interessant. Je geeft tijdens een paar dagen ertussenuit immers minder geld uit dan wanneer je drie weken gaat (duh!). Ook kies je voor een korte trip vooral een bestemming op een paar uurtjes vliegen, wat aanzienlijk in prijs scheelt ten opzichte van langere vluchten. En als je het een beetje handig aan pakt – of in pakt – kun je op de bagagekosten enorm besparen door alleen maar handbagage mee te nemen op je stedentrip. En dat gaat je met deze tips zeker lukken!

Zorg voor een trolley met de juiste maten

Ok, het is natuurlijk logisch dat je een tas of trolley als handbagage mee neemt die ook werkelijk als handbagage wordt toegestaan. Maar wist je dat de regels en afmetingen per luchtvaartmaatschappij verschillen? Als je er eentje meeneemt met de maximale afmetingen 55 cm x 40 cm x 20 cm dan zit je altijd goed.

Wel kan het zo zijn dat je trolley niet mee in de cabine mag, omdat er niet genoeg plek is. Dan bergen ze hem kosteloos voor je op in het ruim. Denk er dan wel aan om even de spulletjes (bijvoorbeeld in een plastic tasje) uit te halen die je tijdens de vlucht wil gebruiken.

Trek laagjes aan

Niet alleen het formaat, ook het gewicht van je bagage is een dingetje. Ga je naar een warme, zonnige bestemming, dan is je inpaklijst voor je stedentrip met handbagage vast makkelijker. Maar wat nou als je niet helemaal weet hoe het weer zal zijn, of je wilt toch wat warme, maar zware dingen mee nemen? Je hoeft natuurlijk niet alles IN te pakken. Trek op de heen- en terugweg verschillende laagjes over elkaar aan. Hooguit krijg je het in het vliegtuig warm, dan trek je ze gewoon weer even uit!

Laat je camera thuis

Wat? Ja, echt! Een digitale of spiegelreflex maakt natuurlijk hele mooie foto’s, maar zo’n grote camera weegt nou eenmaal best wel wat. De meeste telefoons doen er tegenwoordig ook niet veel meer voor onder. Neem bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S9. Deze heeft een hele knappe camera met 12 megapixels en zelfs een variabel diafragma dat automatisch wisselt bij weinig of veel licht, zodat je onder alle omstandigheden fantastische foto’s maakt. Remco heeft dit toestel sinds twee weken en er zitten ook nog allerlei leuke video-opties op. Heel tof voor je insta-feed 😉

Leestip: zo maak je schitterende foto’s met je smartphone

Go digital!

Toegegeven, ik ben eigenlijk wel fan van reisgidsen. Maar als het op gewicht aan komt, zijn ze niet handig. En als ik eerlijk ben, heb ik ook niet altijd de hele gids nodig. Ik gebruik een kaart en enkele tips, maar als er WiFi op de bestemming is, kijk ik ook op het internet naar tips. Dus waarom dan de reisgids meenemen? Die kaart scoor je wel op het vliegveld of in je hotel en WiFi is er eigenlijk overal wel. Weer een halve kilo bespaard!

Investeer in lichtgewicht

Maak je vaker een stedentrip met enkel handbagage, dan loont het om te investeren in lichtgewicht dingen die je graag mee wilt nemen. Denk aan een föhn. Ik kan echt niet over straat met ongeföhnt haar, maar mijn ‘thuisföhn’ is te zwaar. Daarom heb ik een kleintje gekocht dat overal mee naar toe kan. En zo heb je natuurlijk heel veel reisformaat spulletjes, zoals slaapkussens, reishanddoeken, enzovoorts. Alles om steeds onder die 10 kg aan bagage te blijven, zodat je alleen met handbagage op stedentrip kunt.

Dit bericht bevat gesponsorde links. Zoals je uit bovenstaande vast wel begrijpt, geef ik mijn oprechte mening en ga ik enkel samenwerkingen aan met bedrijven en producten waar ik zelf ook blij van word. Voor meer informatie over samenwerkingen kun je hier verder lezen.