Nu we de afgelopen weken, beter gezegd maanden, intensief bezig zijn geweest met het nieuwe huis, verhuizen, inrichten, enzovoorts, werd de drang om er op uit te trekken maar groter en groter. We moesten er echt even een dag tussenuit. Wanderlust op en top 😉 Het werd een roadtrip door Limburg en Duitsland. Super leuk!

De route vond ik op de site van de VVV. Er zijn heel veel routes te vinden voor fietsers en motorrijders, maar een leuke route met de auto was toch wat lastiger.

Deze route heet de Midden-Limburg Oostlus en brengt je in 116 km vanaf Roermond langs allerlei pittoreske plaatsjes, kastelen, kerken en mooie landschappen, om uiteindelijk weer bij het begin punt aan te komen.

hattem

Net na de start passeer je kasteel Hattem, het kleinste kasteel van Nederland. Je zou er kunnen starten met een lunch of kop koffie. Wij hadden de koelbox met lunch en lekkers bij en reden verder.

Het mooiste gebouw vond ik Kasteel Hillenraedt. Dat is helaas gesloten voor publiek, maar ziet er van buiten werkelijk schitterend eruit.

kasteel hilleraedt

Diverse kerken en landschappen komen voorbij. De routebeschrijving geeft steeds aan wat je onderweg zoal ziet.

onderweg3
onderweg4

Ik had nog nooit van het plaatsje Brüggen gehoord, net over de grens in Duitsland. Wat een leuk plaatsje is dat! Licht heuvelachtig, gezellige Duitse straatjes met van die keien en een mooi kasteel in het centrumpje.

Iedereen spreekt er Duits. Door dit alles voelt het alsof je verder van huis bent. Leuke plek voor een stop om even op het terras te genieten.

kasteel bruggen

Burg Wassenberg is ook een leuke stop. De burcht zelf vond ik niet zo spectaculair. De trappen leiden tot de ingang van de burcht, vanaf waar je een mooi uitzicht op de omgeving hebt.

Bij de souvenirswinkel beneden kun je de sleutel ophalen om ook in de toren te gaan. Vanwege de aanstaande regenbui hebben we dat overgeslagen.

burg wassenberg

Weer terug naar Nederland

De roadtrip voert terug in Nederland. Daar rijd je door mooi landelijk gebied en passeer je in Roerdalen de landwinkel Schurenhof, waar ze Roerdaler gagelbier verkopen. De verkoopster vertelde vol trots dat dit bier in Italië beoordeeld gaat worden, dus misschien zelfs bekend gaat worden. Het smaakt in ieder geval prima!

Bij Montfort passeer je neen ruïne. De laatste stop is de basiliek in St. Odiliënberg. Tegenover kun je genieten van het mooie uitzicht over de rivier de Roer.

ruine montford
basiliek st odilienberg

Op deze dag bleek weer eens dat je soms niet ver weg hoeft te gaan voor een ontdekking van een onbekende, mooie omgeving. De roadtrip was ook ideaal met het wisselvallige weer. We hadden geluk, want steeds wanneer we uit wilden stappen was het droog.

Het navigeren tijdens de roadtrip door Limburg met de routekaart ging prima. De aanwijzingen waren duidelijk. Over de hele route hebben we vier uurtjes gedaan.

Wil je graag blijven overnachten? Via Booking.com kun je eenvoudig leuke en beschikbare plekken voor een overnachting vinden.

Heb jij wel eens een roadtrip door Limburg?