fbpx
Reizen en zo

Vijf feitjes over mij die je vast nog niet wist

 • 21 september 2016

De meeste berichten op Reismuts gaan over reizen. Over mooie plekken waar ik geweest ben, over fijne hotels, toffe activiteiten, ook over leuke eettentjes en boeken, maar alles gerelateerd aan reizen. Sinds kort geef ik een maandelijkse update van wat me zoal bezig heeft gehouden en deel daarmee een kleine inkijk in mijn persoonlijke leventje. De blog is deze maand twee jaar geworden (hoera!!) en daarom dacht ik het voor één keer eens over een andere boeg te gooien.

Om je wat meer kennis met mij te laten maken deel ik vijf dingen met je die je vast nog niet van mij wist. This is me 🙂

Vroeger wilde ik altijd dierenarts of zoöloog worden.
Jammer genoeg vond ik natuurkunde en zo veel te ingewikkeld en is dat carrièrepad ‘m niet geworden. Mijn liefde voor dieren is nog altijd enorm en nog steeds droom ik ervan iets met dieren te doen. Vrijwilligerswerk in het buitenland of een kattenpension beginnen thuis. Het liefst zou ik een hele dierenboel in de tuin hebben, een geitje, wat kippetjes, een Vlaamse reus. Lijkt me fantastisch!

Ik ben verzot op de geur van jasmijn.
Het is ook de enige geur die ik altijd herken. Omdat ik de geur zo lekker vind, drink ik ook graag jasmijn thee. Puur om de geur. Groene thee vind ik namelijk eigenlijk helemaal niet zo lekker.

Ik bijt nagels.
Echt verschrikkelijk! Ik vind het zo vies om het bij iemand anders te zien, maar ik betrap mezelf erop dat ik het ook doe. Gatver! Ik heb dus ook altijd korte nagels, ik hou ze kort om te voorkomen dat ik ga bijten. Zogenaamde ‘vieze’ nagellak helpt niet. Ik doe het echt onbewust en zou er heel graag vanaf willen.

kokos

Ik hou van kokos.
De zoete, frisse smaak mmmm! Kokosmakronen, kokosbroodbeleg, ik vind het allemaal super lekker. Kokos met chocolade vind ik helemaal een fantastische combi, zoals de bounty repen. En niet zo gek dat Piña Colada mijn favoriete cocktail is, die ik het liefst vers uit de kokosnoot drink.

Ik zing in de auto altijd mee met de muziek.
In de ochtend luister ik naar Qmusic, onderweg terug naar huis staat vaak muziek via mijn telefoon aan en blèr ik heel hard mee. Het klinkt voor geen meter, maar dat maakt niet uit. Bruno Mars vind ik te gek en Adele. Ook muziek uit de jaren ’60-’70 komt voorbij. En ‘Crying’ van Aerosmith, heerlijk om mee te schreeuwen!

En, ben je verrast over deze feitjes?

12 Reacties

 • Suus

  Hihi, wat leuk dat je dit verteld, zodat we je beter leren kenne.
  Ik heb vier dingen met je gemeen *shock*. Alleen de jasmijn hier niet hahaha.

  Erg leuk, Hihi.
  Lieve groetjes,
  Suus

  Beantwoord
  • Reismuts

   Hihi, ik dacht laat ik het voor een keer eens anders doen 🙂 Wat grappig dat we veel gemeen hebben. Jasmijn echt niet? Ruikt echt heel lekker hoor! 😉
   Lieve groetjes terug!

   Beantwoord
 • Rashida

  Haha leuk! Grappig dat je dit deelt op je blog… Eigenlijk wist ik t allemaal al… Alleen een gedeelte van 5, over t meezingen niet.. Maar kon ik ook wel bedenken 😉 xxx

  Beantwoord
  • Reismuts

   Haha, ja maar er is ook niemand die me zo goed kent zoals jij me kent 😀 Xxx

   Beantwoord
 • Sabine

  Leuke weetjes! 😀 Ik wilde vroeger ook altijd dierenarts worden. Helaas ook niet geworden maar als t even kan komen er ook bij mij dieren in de tuin Haha. Kokos vind ik ook fantastisch. In Colombia stoppen ze dat in Veel producten, heerlijk! Leuk om wat meer over je te leren!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Hihi, dank je 🙂 Ik zou het liefst de hele tuin vol dieren hebben, maar dit is nog onderwerp van gesprek met mijn man … 😉 Oh, nog een reden om naar Colombia te gaan, kokos!

   Beantwoord
 • Jenny - ikreis.net

  Leuke feitjes!

  Ik vind jasmijn ook erg lekker ruiken. En jasmijnthee, mmmm.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je 🙂 Ik kwam gisteren avond tot de ontdekking dat mijn voorraad jasmijn thee bijna op is, dus zal binnenkort op zoek gaan naar een nieuwe voorraad. Heb jij het liefst verse of in een zakje?

   Beantwoord
 • Robert | Traveljunks

  Grappig om te lezen! Ooit, in een ver verleden beet ik ook nagels. Ben blij dat ik daar vanaf ben. Want iddd…, gatver! Die kokos “tik” heb ik ook. In ons vaste Cambodjaanse guesthouse heb ik tot in den treure shakes met verse kokos gedronken. Het kokos-nan bij het Indiaas restaurant in Venlo is “da bomb”, maar ook handig om te blussen 😉

  Beantwoord
  • Reismuts

   Oh echt? En wat is jouw truc uiteindelijk geweest om ervan af te komen? Misschien helpt het mij ook.
   Ohh ja kokosshakes, verrukkelijk!!

   Beantwoord
 • Marcella

  Leuke weetjes! Ik wilde ook jarenlang dierenarts worden. Niet geworden, maar nog wel onwijs gek op beestjes. Heb je m’n nieuwe wildlife-tag al gezien?

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Leuke tag ook! Ik ga hem zeker over nemen. Vind het wel leuk om aan alle bijzondere ontmoetingen terug te denken, behalve de vogelspin dan 😉

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.