fbpx
Reizen en zo

Vietnamese thee

 • 15 december 2014

Ik ben een ontzettende theeleut. Onlangs heb ik een heerlijke rooibosthee gevonden met cocos en cacao stukjes erin. Een warme smaak met een vleugje tropisch. Mmmmm! šŸ™‚ In Vietnam zijn ook bijzonder lekkere theesoorten te vinden. En net zoals bij (vrijwel) alles dat Vietnamezen eten, heeft ook iedere thee een speciale werking. Dit zijn mijn twee favorieten!

De meest bekende thee in Vietnam en mijn alltime favourite is Jasmijnthee. (Die wordt ook veel in buurland China gedronken.) Deze thee vind je vrijwel overal en de geur alleen al vind ik echt verrukkelijk. De thee heeft een kalmerende werking en is goed voor je immuun systeem en spijsvertering.

lotusthee

Daarnaast is Lotusthee een populaire thee. Deze thee heeft een iets minder uitgesproken smaak en geur dan Jasmijnthee, maar is daardoor niet minder bijzonder. De spirituele bloem staat voor puurheid en de werking van de thee (van de wortels, niet van de bloem!) sluit daar goed bij aan. De thee is namelijk goed voor je darmen.

kop

Beide theesoorten zijn (voornamelijk) groene theesoorten. Vietnam kent nog veel meer groene theesoorten, waarvan de meeste bekend staan om hun toegankelijkheid. De Vietnamese groene thee is namelijk over het algemeen minder sterk van smaak (minder bitter vind ik) dan de “gewone” groene thee, zoals wij die bijvoorbeeld van Pickwick kennen. Van deze lichtere theesoorten maakt men in Vietnam ijsthee, die je overal aangeboden krijgt. Lekker fris en dorstlessend!

2 Reacties

 • Kirsten | Travelaar.nl

  Hmm Vietnamese thee ken ik nog niet, maar sowieso heb ik in AziĆ« echt heel veel lekkere thee gedronken. Met name de thee in Sri Lanka & in Nepal is heerlijk! Uiteraard heb ik wat mee naar huis genomen šŸ˜‰

  Beantwoord
  • Reismuts

   AziĆ« is inderdaad ook perfect voor thee-liefhebbers. šŸ˜€
   Ik neem ook altijd wat mee naar huis om na te genieten. Hoewel… de smaakbeleving is dan toch net anders dan daar. Zou het door het andere water komen? šŸ˜‰

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.