Jeetje, wat is het jaar 2015 voorbij gevlogen! Een jaar waarin er veel is gebeurd. En de laatste dag van het jaar is een mooi moment voor een kleine terugblik.

Het hoogtepunt van het jaar was voor mij mijn huwelijk op de Malediven. Een vervlogen droom werd werkelijkheid door de liefste. En iedere dag geniet ik van de bijzondere verbondenheid met de liefde van mijn leven.

Ook qua reizen was het jaar fantastisch. Niet voor niets dat ik het als mijn mooiste reisjaar koos. Nog niet eerder maakte ik zoveel tripjes, kort of lang, spontaan of gepland, kneuterig of avontuurlijk, van alles wat, met bijzondere ervaringen en kostbare herinneringen.

Ik heb ook enorm genoten van kleine momenten, van gezelligheid met familie en vrienden, lekker uit eten, mountainbiken, voor Reismuts schrijven, op de bank chillen met mijn kat en Netflix. Soms zat het grootste geluk in de kleinste hoekjes.

Soms was er geen geluk, maar pijn, knagende onzekerheid, teleurstelling, verdriet, afscheid… Ook leerde ik een harde, maar wijze les toen ik tegen een muur liep. En ik heb grote zorgen om dierbaren gehad, en nog steeds.

Dit moment van bezinning doet me beseffen hoe blij en dankbaar ik ben voor al het goede, voor liefde en vriendschappen en voor al het geluk. Ja, 2015 was een heel bijzonder jaar!

Graag sluit ik het jaar af met een dankjewel speciaal aan jullie, lieve lezers, voor het mogelijk maken van Reismuts. En voor alle lieve en enthousiaste reacties!

Ik wens iedereen een knallende jaarwisseling met veel champagne en oliebollen en een fantastisch, avontuurlijk, gezond, gezellig en liefdevol 2016!