Toen de wind door de bomen waaide en het heerlijke avondje was gekomen, verbleven manlief en ik een weekendje bij Oma Pietje. Nee, geen familie van ons, maar een ontzettend toffe Bed and Breakfast. Het heerlijke avondje werd een heerlijk weekend dankzij deze hotspot!

Het platteland van Batenburg

De B&B ligt tussen de velden en akkers van Batenburg. Vanaf de tuin kijk je uit op de tuinen van Appeltern en de heerlijke sauna Oase ligt op een steenworp afstand. Marian gaf ons een warm welkom. Zij runt Oma Pietje, waarvan de B&B eigenlijk bijzaak is. Als hoofdtaak verzorgt zij namelijk drie dagen per week dagbesteding voor mensen met een beperking. Zij knutselen in een mooi ruim vertrek naast het huis, zij helpen bij het schoonmaken van de B&B en verzorgen het ontbijt op doordeweekse dagen.

De naam Oma Pietje klinkt zo gezellig als het verblijf in deze B&B is. Pietje heeft het echter nooit gekend, maar details in de ontbijtkamer zoals het trouwboekje verraden dat de dame wel echt heeft bestaan. Marian is haar kleindochter en vond het een knusse naam voor een knusse plek. Wat mij betreft goed gekozen!

bed

Door je eigen voordeur

De B&B bevindt zich in het oude woongedeelte van de boerderij. Deze is gebouwd in 1850. Gasten hebben een eigen voordeur. Er zijn twee lichte, stijlvol ingerichte slaapkamers, eentje in de oude opkamer en eentje wat verder in de gang. Verder heb je een ontbijtkamer en een ruime, moderne badkamer tot je beschikking.

De badkamer was vroeger de keuken, de twee luiken geven toegang tot de kelder. Ik was verrast door de vele nostalgische elementen, zoals de ouderwetse po in de badkamer, de oude telefoon aan de wand en het mooie servies in de ontbijtkamer. Dit alles maakt het echt gezellig, zoals je bij Oma Pietje zou denken. Je boekt exclusief, dus dan heb je de vertrekken geheel voor jezelf.

badkamer
po

Je betaalt 85 Euro per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt. (2015) En dat ontbijt! Zelfs dat verzorgt Marian tot in de puntjes met koffie en thee, lekkere verse broodjes, een gekookt eitje, zelfgemaakte eiersalade, zelfgemaakte jam, kaas, zoet beleg. Hmmm!

ontbijt

ontbijt (2)

We hebben ons heerlijk thuis gevoeld bij Oma Pietje. Een echte aanrader!