De reistag is een leuke top vijf reisfavorieten die tijdje geleden door Marcella Molenaar bedacht is. Ik vind het altijd tof om lijstjes met persoonlijke favorieten van andere bloggers te lezen. Zo leer je iemand steeds beter kennen met ieder zijn of haar unieke voorkeuren en belevingen. En uitdagend om ze zelf in te vullen. Het zet me toch weer even aan het denken. Eerder werd ik genomineerd voor de Liebster Award en benoemd tot Columbus Reisreporter van de week. Vorige maand nodigde Anita van Reisvlinder mij uit om mijn reis top vijf te beschrijven. Super leuk, dankjewel!

Ik heb er eens flink over nagedacht. Bij sommige vragen moest ik toch wel even diep nadenken wat nou echt mijn (tot nu toe) all time favorite is. Dit zijn mijn favorieten geworden!

De fijnste accommodatie

Ik zou eens een top tien kunnen maken van mijn favo accomodaties, want het zijn er nogal wat, variërend van rieten hutjes en jungle lodges tot hotels. Ik kies dan toch Hotel Prawita op Bali. Midden in het centrum van het chaotische Kuta om precies te zijn. Een oase van rust en sereniteit, ruime en nette kamers tegen schappelijke prijzen, een zwembad en iedere ochtend een lekker ontbijtje. Ik heb er echt een top tijd gehad.

IMG_5369

De verrassendste stad

Een van de meest verrassende steden vind ik Panama City. De stad was enkel bedoeld als aankomstpunt voor een reis door het land en heeft me volledig ingepakt met haar charme en veelzijdigheid. Het sfeervolle oude gedeelte met prachtige koloniale panden, de moderne skyline, de natuurparken, echt geweldig!

casco viejo2

De mooiste kustlijnen

Bij mooiste kustlijnen denk ik aan kusten zoals van Engeland, Schotland, Nieuw Zeeland, en die staan allemaal nog op mijn bucketlist. Na hard nadenken kom ik op een meer tropische bestemming, namelijk Thailand. Op het eiland Koh Tao ging ik tegen zonsondergang naar een restaurantje dat tegen de bergen aan lag om wat te drinken. En vanaf daar had ik een magisch uitzicht op de kust, de stranden, de groene bossen, de zee en een schitterende zonsondergang met alle tinten roze die je kunt bedenken. Helaas zijn de foto’s van daar verloren gegaan. Gelukkig heb ik mijn foto album nog.

tao

Het onverwachtse pareltje

Dat Halong Bay in Vietnam mooi zou zijn, had ik al vaker gehoord. Dat het zó mooi zou zijn, had ik echt niet durven dromen! Tijdens mijn reis door Vietnam had ik al wel het idee om er heen te gaan, maar de plannen werden pas een dag vooraf echt concreet. En nog geen tien uur na vertrek uit Halong Bay zou mijn internationale vlucht gaan, dus het moest ook allemaal maar net passen. Maar wat ben ik blij dat het paste! En wat heb ik mijn ogen uitgekeken! Vanuit iedere hoek leken de rotsformaties weer heel anders. Mijn camera maakte overuren en ik kon uren op het dek van de boot rond turen. Een perfecte afsluiting van een geweldige reis.

halong2

De gaafste dieren

Als enorme dierenliefhebster vind ik dit een hele moeilijke vraag. Mijn ontmoeting met een pandabeer in China vond ik erg bijzonder. De lamas en alpacas in Peru vond ik donzig schattig. En van apen word ik altijd vrolijk. Als ik dan toch een favoriet moet kiezen, dan zijn het de Oerang Oetans. Ik ontmoette er een aantal tijdens een jungle trekking op Sumatra. En bij iedere nieuwe ontmoeting maakte mijn hart een sprongetje. Wat een prachtige dieren! En zoveel gelijkenissen met mensen, vooral toen ik zag hoe een moeder met haar baby om ging. Een onvergetelijke ervaring.

aap

Graag geef ik deze tag door aan Daphne van Food and Flipflops, zuider-buurman Toon Voets van Gaat eens Voets en Jip & Sophie van Where We Go. Ik ben erg benieuwd naar jullie reisfavorieten! Dus ik nodig jullie uit deze vragen te beantwoorden, uiteraard met een linkje naar Marcella als creatief brein achter deze tag en mij. Succes!