Na iedere maand blik ik terug op wat me zoal bezig hield en deel ik de voornaamste dingen met je. De maand oktober lijkt voorbij gevlogen, ook al was ‘ie een uurtje langer. De herfst heeft nu echt zijn intocht gemaakt en ik heb zelfs mijn winterjas al aan gehad. Hoewel ik meer van de lente en zomer hou, zie ik ook wel de schoonheid van dit seizoen.

Allereerst bedankt voor alle lieve en hartverwarmende reacties op de terugblik van september! Het voelde voor mij het juiste om te schrijven over wat me bezig houdt, ook als dat een keer helemaal niet leuk is. Ik heb er alleen vooraf niet bij stil gestaan dat het zoveel los zou maken. Jullie reacties hebben me enorm geraakt en extra kracht gegeven, dank daarvoor!

En hoe gaat het nu? Half oktober kwam er een erg bijzondere wending, een wonder mag ik eigenlijk wel zeggen. Ik heb met eigen ogen de kracht gezien van de wil om te leven. Spap’s ijzersterke wil klampt zich vast aan het leven en maakt onmogelijke dingen mogelijk. Het voorspelde dramatische verloop loopt gelukkig toch anders en er lijkt ons meer tijd gegeven te zijn. Hoewel de situatie fragiel is, geeft dit wel meer ruimte voor hoop en echt genieten van alle mooie momenten.

De hele situatie heeft me weer doen realiseren wat ik belangrijk vindt: Doe waar je van houdt met van wie je houdt. Dat wist ik al wel, maar het voelt nu vele malen intenser. Een collegaatje gaf me onderstaand gedicht, dat mijn gevoelens en gedachten eigenlijk perfect omschrijft. En dat bepaalde gedeeltelijk de koers van deze maand (en alle volgende denk ik zo…).

gedicht

Nieuwe bewoners
Zoals je misschien wel weet, ik ben een enorme dierenliefhebber. Manlief heeft een grote liefde voor vissen. Al langer dachten we er over na en sinds deze maand hebben we zo’n twee dozijn nieuwe huisdiertjes erbij. Een mooi, groot tropisch aquarium vol met guppy’s en andere vrolijkerts.

En we hebben concrete plannen gemaakt voor de tuin. Ik wil heel graag een dierenboel aan huis, maar daar is onze tuin niet zo geschikt voor. In maart komt er wel een konijnenvilla (zo noem ik het 🙂 ) en een vijver. Afgelopen weekend hebben we daar de eerste voorbereidingen voor getroffen. Met behulp van de liefste buurman hebben we een boom eruit gesloopt (en we waren daarna zelf gesloopt) en nu hebben we een zee van ruimte erbij.

img_9703
tuin

Body & mind
Het dansschooljaar is weer begonnen en dus ook onze salsa danslessen. Vorig jaar zijn manlief en ik ermee begonnen. Super leuk om samen te doen! Echt soepel gaat het niet altijd, maar we hebben in ieder geval veel plezier. Nu in het tweede jaar krijgen we weer nieuwe figuurtjes in de salsa, bachata en Cuban cha cha.

Verder ben ik ook weer sportiever bezig geweest. Yoga is weer onderdeel van mijn (bijna) dagelijkse routine. En ik heb me aangemeld bij de sportschool bij ons om de hoek. Ik sponsorde een sportschool wat verder weg, maar daardoor was er ook wel een drempel om er heen te gaan. Nu, met 5 minuutjes loopafstand, heb ik geen excuus meer om niet even te gaan. Het voelt fijn om zo met body & mind bezig te zijn.

Bij al het sporten hoort natuurlijk ook wat gezonder eten. In de zomer was ik begonnen met The Green Happiness. De gerechten die ik het allerlekkerste vond heb ik gemarkeerd en eten we nu nog regelmatig. Zoals de pitabroodjes met falafel balletjes en yoghurt-dille-dressing. Jum!

Dat de Tony’s in de aanbieding waren bij de Jumbo afgelopen week, helpt dan weer net even niet met de goede voornemens. Wat zijn de repen lekker! Welke is jouw favoriet?

green-hapiness

tony

Op pad
Oktober kende veel zonnige dagen. Reisjes zaten er deze maand helaas niet in, maar ik ben wel regelmatig een dagje op pad geweest.

Met de familie maakten we een gezellig uitstapje naar Safaripark Beekse Bergen. Hoewel ik de dieren liever in het wild zie, vind ik dit park wel een van de betere. En de geitenweide is altijd leuk, ik vind geitjes nou eenmaal enorm schattig!

geitjes2

Manlief en ik gingen regelmatig een frisse neus halen. We wandelden onder andere door de Oisterwijkse bossen. Heerlijk om te genieten van de eerste herfstkleuren. Wat is het daar mooi! Er zijn verschillende routes van 4 tot 15 km.

Het leek me een goed idee om mijn nog redelijk nieuwe bergschoenen in te wandelen voor onze Europatrip. De blaren op mijn hielen bewijzen dat ik daarvoor nog een lange, pijnlijke weg te gaan heb. 🙁

plassen-bij-oisterwijk
bos

Family & friends
Zoals je je wel voor kunt stellen, heb ik ook in oktober veel tijd met mijn familie doorgebracht. De heftige en hectische tijd heeft ons denk ik op een bijzondere manier nader tot elkaar gebracht.

Verder is er een heuse babyboom bij mijn vriendinnen aan de gang. Een van de nieuwe wereldburgertjes die we deze maand mochten verwelkomen is Sami, het zoontje van mijn beste dinnetje. Eén blik op hem en ik was verliefd.

Kijk tante Liz trots zijn :)

Kijk tante Liz trots zijn 🙂

Netflix en zo
Heb je de documentaire van Floortje Dessing over Syrië ook gezien? Wow, wat indrukwekkend zeg! Ik vond het erg aangrijpend, het scherpe contrast tussen mensen die nog gewoon hun dagelijkse leven op kunnen pakken en een paar kilometers verderop hebben mensen met totale verwoesting te maken. Heftig…

De laatste tijd zijn er veel nieuwe series op Netflix verschenen en de donkere avonden lenen zich er perfect voor om lekker op de bank weg te kruipen. De serie Sleepy Hollow vond ik erg spannend. Nu ben ik bezig met Luke Cage, een stripfiguur. Ik ben er nog niet helemaal enthousiast over, maar wie weet komt dat nog.

Vooruitblik
En de volgende maand? Dan staat ons weekendje Mechelen gepland, dat we eerder hadden gecancelled maar nu wel weer aandurven.

Hoe was jouw oktober?