India, geweldig of helemaal niets. Vriendlief en ik verschillen daarover nogal van mening door onze sterk verschillende ervaringen in dat land. Maar over één ding zijn we het wel eens: de Indiase keuken is heerlijk! Tijdens ons weekendje Maastricht begin dit jaar vonden we al rondstruinend toevallig een stukje India in Nederland. The India House.

In het halletje bij de ingang krijg je het idee dat je je vergist hebt en bij iemand thuis in de hal terecht bent gekomen. Dan ga je rechts nog een deur door en zo kom je in het restaurant. De warm oranje gekleurde muren met togen doen heel Indisch aan. De Indische schilderijen aan de muren en de achtergrondmuziek maken de inrichting compleet.

Deze foto is van hun website.

Deze foto is van hun website.

Bij binnenkomst kregen we meteen een warm onthaal door de van origine Indische eigenaar en werden we enthousiast naar een tafeltje meegenomen. We bleken die avond als Hollanders in de minderheid te zijn tussen Duitsers, Amerikanen en Engelsen.

Een schaal met papadum en drie sausjes werd op tafel gezet terwijl we de uitgebreide menukaart bestudeerden. Na wat overleg met de eigenaar vond vriendlief een tikka massala gerecht dat hij in India zo vreselijk lekker vond. En de vegetarische mogelijkheden maakten mij ook wel blij. Ik koos voor de kaas met spinazie.

IMG_2133

De gerechten vergezeld met geurige rijst, naan brood en groenten werden vervolgens in kleine ijzeren schaaltjes op warmhoudplaten op tafel gezet. Ideaal om gezellig te tafelen en alles te proeven en met elkaar te delen. En de smaak? Verrukkelijk! Echt authentiek, kruidig en vol zoals je het ook in India zou vinden.

We hebben er een gezellige en smaakvolle avond gehad en waanden ons bijna even terug in India.
Een aanrader voor liefhebbers van de Indiase keuken!