Tijdens het weekendje in Aken sliep ik in het Ibis budget hotel. Een voordelige keuze voor een hotelkamer midden in de stad. We bleven toch maar één nachtje, dus dan maakt het hotel niet zoveel uit, toch?

Ik ben geen grote fan van – wat ik noem – standaard hotels van grote ketens. Geef mij maar een boutique hotel in een authentiek pand met een mooi, uniek interieur. Maar voor een last minute weekendje wilde ik het wel proberen. Zeker omdat het ook nog eens zachter voor de portemonnee is.

Ibis budget Aken zit op ca. 10 minuten loopafstand van de Dom, dus erg centraal. Inchecken doe je na 14.00 uur via een computer bij de ingang. Je betaalt met creditcard en krijgt een bonnetje met daarop een code en kamernummer. De code gebruik je om het hotel binnen te komen en je kamer. Goed bewaren dus!

dsc_9246

De kamer heeft een tweepersoonsbed met een eenpersoons stapelbed erboven. Mijn man (1.97 m) heeft er helaas wel vaker last van dat een bed wat kort is, maar deze keer vond ik (1.74 m) het bed zelfs wat aan de korte kant.

Het houten interieur van de kamer is eenvoudig en strak, het doet een beetje als Ikea aan. Er is een douche, een apart toilet en een wasbak met spiegel in de kamer en een handdoek per persoon. Ook hangt er een tv en staat er een klein bureautje. Doordat je van de douche rechtstreeks de kamer in loopt, kan het er wel een beetje nat worden.

dsc_9248

De WiFi is gratis. Het ontbijt is beneden in de kleine zaal in buffetvorm. Het is vrij eenvoudig met broodjes, yoghurt en fruit. Kosten: 7,50 Euro per persoon.

Parkeren doe je recht voor de deur in de parkeergarage. Via het hotel krijg je korting en betaal je 13 Euro voor een hele dag.

img_9289

Je betaalt gemiddeld in het weekend 83 Euro voor een tweepersoonskamer. Voor een extra persoon, betaal je 15 Euro extra.

Al met al? Ik vond het een prima hotel voor een nachtje, maar echt lowbudget vond ik het eigenlijk niet. Vergeleken met andere hotels was het wel een stuk goedkoper. Toch zou ik persoonlijk voor twee-drie tientjes meer liever in een hotel slapen waar een receptioniste je gewoon vriendelijk begroet en het hotel een warmere, unieke inrichting heeft.

Heb jij wel eens in zo’n lowbudget hotel geslapen? Wat vond je ervan?