Onlangs werd ik benaderd door Fotofabriek.nl, een webshop met allerlei producten van, je raadt het al, foto’s! Denk aan agenda’s en kalenders met je eigen plaatjses, maar ook kaarten en foto’s op canvas, aluminium of hout. Allemaal manieren om je mooiste beelden beter tot hun recht te laten komen dan alleen maar op je camera. Wat dat is zonde, nietwaar?Ik maak tijdens een weekend weg al snel honderden foto’s, dus je kunt je voorstellen hoeveel ik er inmiddels in totaal op mijn laptop heb staan. Hoe graag ik ook zou willen, ik kan lang niet alle favoriete foto’s in huis kwijt. Daarom vind ik het wel leuk om zo nu en dan een album te maken van bijzondere reizen, zodat ik er af en toe doorheen kan bladeren. En na de laatste gebeurtenissen is de stedentrip die ik met mijn ouders naar Berlijn maakte me extra dierbaar. Komt dat even goed uit, want ik mocht bij Fotofabriek.nl een fotoalbum uitproberen!

De keuze voor een album

Er zijn diverse soorten en maten fotoalbums te maken. Ik ging met de liggende A4 hardcover variant aan de slag. De software die je ervoor nodig hebt, is gemakkelijk via de website te downloaden en praktisch in gebruik. Je kunt je album helemaal zelf naar wens vullen of gedeeltelijk of geheel automatisch laten vullen in de opmaak die jij kiest. Ik liet een deel voor-vullen en ging vervolgens zelf met de definitieve indeling aan de slag. Zo maakte ik kaders om bepaalde foto’s heen of gaf ik ze schaduw. Sommige wilde ik juist wat groter, anderen gaf ik een speelse draai. Pagina’s gaf ik een hier en daar een andere achtergrondkleur. En zo werd het persoonlijke album helemaal naar mijn wens.

Voor je het product bestelt, doet de software automatisch een kwaliteitscheck, zoals controle of de resolutie per foto wel goed genoeg is. Handig, want zo ontdekte ik dat een foto van mijn telefoon niet goed genoeg was voor de grootte die ik het had gegeven. Heb je je album helemaal nagekeken, dan kun je gaan uploaden. Dit duurt uiteraard even. Daarna word je naar de website gebracht en bestel je je album. Op dat moment kun je het soort papier kiezen, eventueel een extra controle laten doen en het zelfs als cadeau in laten pakken. Je laat je adres- en betaalgegevens achter en binnen drie werkdagen krijg je leuke post!

Betrokken bij het productie proces

Totdat je het ontvangt, word je op verschillende manieren op de hoogte gehouden. In je mail ontvang je direct na bestelling alvast een digitale preview. Een paar dagen later ontvang je een link naar een filmpje waarop je ziet hoe jouw kaft gemaakt wordt. Deze manier van betrokkenheid bij je eigen product vind ik erg verrassend en bijzonder! Zodra het product verzonden wordt, ontvang je de track and trace code, zodat je de verzending kunt volgen.

Zoals beloofd viel het album drie dagen later netjes verpakt op de deurmat. Het was precies zoals ik had gehoopt. De foto’s komen mooi tot hun recht. Ik ben er erg blij mee!

Doe je mee met de winactie?

De winactie is inmiddels gesloten. Ben je ook enthousiast geworden? Dan heb ik goed nieuws voor je, want jij maakt kans op zo’n hardcover A4 fotoalbum met maar liefst 24 pagina’s t.w.v. € 22,99! Om die ene mooie reis te vereeuwigen of misschien wel een jaarboek te maken nu 2017 richting het einde gaat. Het enige dat je hoeft te doen is:
– Like Reismuts en Fotofabriek.nl op Facebook
– Laat in een reactie hieronder weten waar jij een fotoalbum van wilt maken.
En wie weet ben jij straks de gelukkige winnaar!

Je kunt meedoen tot 5 december. De winnaar krijgt daarna bericht.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking met Fotofabriek.nl. Ik ga enkel samenwerkingen aan met bedrijven en producten waar ik achter sta en geef altijd mijn oprechte eigen mening. Meer informatie over samenwerkingen vind je hier.