Mensen hebben allerlei redenen en argumenten om op reis te gaan. Je wilt schitterende plekken met eigen ogen zien. Je wilt ervaren hoe het in vreemde culturen eraan toe gaat. Of je wilt gewoon lekker van de zon genieten. En voor de mensen die reizen met kinderen zijn die redenen vaak niet veel anders. Maar soms gaan reizen niet om de bestemming, maar om de weg er naar toe. Klinkt als een bekende travelquote, hè? Ik bedoel een bijzondere reis voor een moeder met haar kind. Eentje waarin je als moeder en kind naar een schitterende locatie in Nederland gaat. Daar hoef je vervolgens niet meer aan het huishouden te denken. En kun je je volledig richten op jezelf, je kind en jullie verbinding met elkaar. Klinkt mooi he? Marjolein van Wombfulness vertelt meer over deze bijzondere retraite voor moeder en kind.

Als moeder van inmiddels vijf kinderen weet ik als geen ander hoe je leven volledig in beslag genomen kan worden door je kinderen, het huishouden en daarnaast nog je werk. Ondanks dat je dit alles met heel veel liefde en plezier doet, snak je zo nu en dan naar een adempauze. Even een paar dagen niet hoeven na te denken over boodschappen, koken en kleren wassen. Er tussen uit, sámen met je kind, want dat is wel zo gezellig.

De mama en kind retraite is een unieke gelegenheid om te ontspannen en op te laden met je kleintje. Je verblijft op een prachtige luxe locatie met heerlijk zachte bedden en eigen sanitair. Naast dat je een eigen plekje hebt om je af te zonderen, is er ook veel ruimte om samen te komen met andere moeders en kinderen.  In een knusse en ruime woonkamer staat een lange tafel waar jullie aan kunnen schuiven voor de meest lekkere en gezonde maaltijden. Deze worden allemaal bereid van biologische producten, veelal seizoensgebonden. Wanneer de kinderen klaar zijn met eten, kunnen ze rustig (of wild!) met elkaar gaan spelen, zodat de moeders een keer op alle gemak kunnen natafelen en een goed gesprek kunnen voeren.

retraite moeder en kind

Wat de retraite voor moeder en kind anders maakt dan ‘gewoon’ een weekend weg met je kind, is dat er een gevarieerd programma is om te ontspannen en je dieper te verbinden met jezelf, je kindje en gelijkgestemden, zonder dat je ergens over na hoeft te denken. Zo is er mama en kind yoga, maar ook yoga voor mama alleen.

We houden een wildplukwandeling, waar je leert welke eetbare planten de natuur ons allemaal schenkt. Ook is er een broodbakworkshop, waarbij je leert hoe je je eigen desembroden kan bakken, terwijl de kleintjes lekker aan het kneden zijn. Verder krijgt je een massage, terwijl je kind onder de hoede is van een knuffeltante. Oh en dan is er nog de houtgestookte hottub, waar jullie zeker een duik in moeten nemen. Dit en nog veel meer. Kortom: alle ruimte voor jou en je kindje om heerlijk verwend te worden en opgeladen naar huis te gaan.

Leestip: reizen met een baby, leuk of niet?

Dus ben jij een moeder die zin heeft om samen met haar kindje op avontuur te gaan? Wil je een paar dagen je laten verwennen en vertroetelen? Samen zijn met gelijkgestemden én tijd alleen doorbrengen? Heerlijk opladen en uitrusten? Een team van liefdevolle en inspirerende vrouwen, die allen zelf ook moeder zijn, staat deze dagen voor je klaar om jou te ondersteunen waar nodig is. Een luisterend oor, een extra paar handen, kennis en wijsheid omtrent het moederschap en vrouw zijn: je mag het allemaal ontvangen.

retraite moeder en kind

De eerstvolgende retraite voor mama en kind is 14-17 april 2020. Er zijn nog enkele plekken. Naast retraites voor mama en kind organiseert Wombfulness ook retraites voor zwangeren, mama & baby (leeftijd 0-12 maanden) en moeder & dochter (leeftijd 6-12 jaar).

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Met dank aan de schiterende foto’s van Jody van den Berg van een vorige retraite voor moeder en kind. Ik ga enkel samenwerkingen aan met bedrijven waar ik zelf achter sta en enthousiast van word. Wil je meer weten, lees dan verder bij samenwerken.