“Beelden spreken meer dan woorden”, moet de bedenker van Instagram gedacht hebben. Ik ben de bedenker erg dankbaar, want wat een fijne app is het toch. Regelmatig kijk ik er op. Nieuwsgierig naar foto’s van bekenden, of juist van onbekenden. Ideeën opdoen voor de maaltijd ’s avonds. De laatste nieuwtjes over sport en gezond eten. En reisfoto’s. Heel veel reisfoto’s.

Vooral die laatste categorie vind ik geweldig. Ik zie het als mijn dagelijks benodigde portie inspiratie. Naast twee ons groente en twee stuks fruit twee dozijn foto’s met adembenemend mooie stranden, ongerepte natuur, bruisende steden en prachtige portretten graag!

Ik heb na bijna drie jaar behoorlijk wat accounts gevonden die ik leuk vind om te volgen. Deze vier zijn op dit moment mijn favoriet.

@Thenomadictraveller
Het gaat niet om de soort camera maar om het moment juist vast te leggen, zegt ze zelf. Daar is ze volgens mij heel goed in. Ze heeft al heel veel van de wereld gezien en deelt foto’s vol sprankelende kleuren van alle hoeken van de wereld. Ook de enkele zwart-witte foto’s zijn werkelijk prachtig.

nomadic traveller 2

@Worldwanderlust
Haar blog is wereldwijd vrij bekend en ook op Instagram heeft ze onwijs veel volgers. En ik snap het wel, want iedere foto nodigt uit om haar direct achterna te reizen. Extra leuk vind ik dat ze ook overduidelijk geniet van al haar reizen, waardoor de energie van de foto’s af spat.

wwl

@Legalnomads
Een voormalige rechtenstudente is eating her way around the world, zoals ze dat zelf treffend omschrijft. Ze reist al jaren rond en deelt prachtige plekken en lekkere maaltjes. Naast inspiratie door de foto’s staat deze levenswijze mij ook wel aan denk ik 😉

legal nomads 2

@Ahmet.erdem
De Turkse teksten bij de foto’s begrijp ik niet, maar dat maakt me niets uit, want ik heb alleen maar oog voor de prachtige foto’s. Hij weet op een hele bijzondere manier diepte in zijn foto’s te brengen.

ahmed

Welke instagram accounts zijn jouw favoriet?