fbpx
Reistips & trucs

Tip met anti-insecten spray

 • 8 april 2015

In Vietnam had ik wat ongewenste gasten in mijn hotelkamer, kakkerlakken. Bah! Ik lette bij vertrek extra op bij het inpakken van mijn rugzak. Helaas was er toch een griezelig monstertje meegereisd naar de volgende bestemming, om me daar weer de stuipen op het lijf te jagen toen ik mijn rugzak weer opende. Gatver!

Deze ervaring vertelde ik onderweg aan een iemand en die gaf me een tip die ook echt blijkt te werken. En dus deel ik de tip graag!

Spuit voor vertrek in Nederland je rugzak in met een werende anti-insecten spray. Dit zorgt er in ieder geval voor dat je rugzak niet aantrekkelijk is voor vieze beestjes. Super simpel idee! Sinds ik dat heb gedaan (ik ben na het horen van deze tip helemaal los gegaan met Deet op mijn rugzak) heb ik geen zwartrijders meer mee op reis gehad in mijn rugzak. Ik heb ook mijn dagrugzak “geinpregneerd”.

Denk je toch wat ongewenste medereizigers onderweg opgepikt te hebben, spuit je rugzak dan ook thuis weer in met anti-insecten spray, dit keer de dodende variant, en laat je rugzak een dagje liggen. Wat er dan ook mee naar huis gekomen is, het zal je aanval vast niet overleven.

Wat is jouw tip om de kriebelige beestjes weg te houden?

4 Reacties

 • Anouk

  Hele goede tip!! Brrrr ik krijg ook kriebels van kakkerlakken… alleen de naam al. Eigenlijk heel simpel te doen deze voorbereiding, dus dit idee neem ik absoluut mee!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Het kan gelukkig soms heel makkelijk zijn om die vieze dingen buiten te houden 🙂

   Beantwoord
 • Karin

  Hoi!! Oei! Deet vlekt enorm en het tast kunststof aan! Een tas/kleding impregneren met DEET wordt ook door Care Plus afgeraden. De werking op kakkerlakken kwam ik nergens tegen op de care plus site, misschien is het leuk dat je careplus hier van op de hoogte stelt ? 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Oei, dan heb ik geluk gehad. 🙂 Het is zo’n chemisch spul, het houdt vast meer tegen dan alleen muggen, al is het maar de geur.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.