In Vietnam had ik wat ongewenste gasten in mijn hotelkamer, kakkerlakken. Bah! Ik lette bij vertrek extra op bij het inpakken van mijn rugzak. Helaas was er toch een griezelig monstertje meegereisd naar de volgende bestemming, om me daar weer de stuipen op het lijf te jagen toen ik mijn rugzak weer opende. Gatver!

Deze ervaring vertelde ik onderweg aan een iemand en die gaf me een tip die ook echt blijkt te werken. En dus deel ik de tip graag!

Spuit voor vertrek in Nederland je rugzak in met een werende anti-insecten spray. Dit zorgt er in ieder geval voor dat je rugzak niet aantrekkelijk is voor vieze beestjes. Super simpel idee! Sinds ik dat heb gedaan (ik ben na het horen van deze tip helemaal los gegaan met Deet op mijn rugzak) heb ik geen zwartrijders meer mee op reis gehad in mijn rugzak. Ik heb ook mijn dagrugzak “geinpregneerd”.

Denk je toch wat ongewenste medereizigers onderweg opgepikt te hebben, spuit je rugzak dan ook thuis weer in met anti-insecten spray, dit keer de dodende variant, en laat je rugzak een dagje liggen. Wat er dan ook mee naar huis gekomen is, het zal je aanval vast niet overleven.

Wat is jouw tip om de kriebelige beestjes weg te houden?