De vliegtickets zijn geboekt met eventueel al wat overnachtingen en je hebt enorm veel zin om te vertrekken voor je mooie reis. Je vliegt vanaf Schiphol naar je bestemming. Hartstikke fijn, want Schiphol heeft de reputatie van een prettige en goede luchthaven. Alleen wat doe je met je auto? Je wilt zelf naar Schiphol rijden en dan moet je hem ergens kwijt. Hoe veilig is het om je auto tijdens je vakantie op Schiphol te parkeren? En welke opties zijn er voor parkeren op Schiphol?

Er zijn legio parkeermogelijkheden en het lijkt wel of er nog steeds meer bij komen. Wanneer je in Google zoekt naar ‘Schiphol parkeren’, word je bijna duizelig van de advertenties die je tegemoet komen. Mar wat is nou een goede en veilige keuze? Er zijn verschillende vormen van op Schiphol parkeren waar je voor kunt kiezen. En het is prettig om je op tijd te verdiepen in de mogelijkheden en een parkeerplaats te reserveren. Want als je dat geregelt hebt, ben je zeker van een plekje en kun je verder helemaal in de vakantiemodus komen. Ik vertel je meer over drie opties van parkeren op en rond Schiphol, zodat jij voor jezelf een weloverwogen keuze kunt maken in wat jij een fijne en veilige manier van parkeren vindt.

Opties voor parkeren op Schiphol

Wat vaak de meest voordelige manier is, is de keuze voor een parkeerterrein dat wat verder van Schiphol vandaan ligt. Wanneer je daarvoor kiest, moet je nog een stukje met een shuttlebus om bij de luchthaven te komen. De reistijd varieert per aanbieder van 5 minuten tot zeker 15 minuten. En de kosten van de shuttlebus zijn bij de parkeerkosten inbegrepen. Tijdens je vakantie staat je auto op het parkeerterrein. Dit kan overdekt of onoverdekt zijn. Dat laatste is uiteraard weer voordeliger, maar betekent wel dat je auto in weer en wind buiten staat. Vaak vraagt men om de sleutels achter te laten, zodat ze je auto eventueel nog kunnen verzetten. Bijvoorbeeld als je later terug komt dan verwacht. Bij de aanbieders zie je of het parkeerterrein wel of niet overdekt is en wat ze aan veiligheidsmaatregelen hebben betroffen. Denk bijvoorbeeld aan camera’s voor toezicht op het parkeerterrein.

Lees ook: hoe overleef je een vliegreis met een baby?

Rij je, net zoals ik, liever rechtstreeks naar Schiphol, dan zijn er weer andere opties. Eentje die ik prettig vind en eigenlijk het meest gebruik, is valet parkeren. Dan rij je zelf naar de vertrekhal van Schiphol. Daar draag je vervolgens je auto met sleutel over aan een ander, die je auto alsnog op een parkeerterrein buiten de luchthaven parkeert. En bij terugkomst staat er weer iemand met je auto en sleutel op je te wachten. Vaak is de afspraak dat je belt zodra je je bagage hebt. Je laat in dit geval wel een ander in je auto rijden. Uiteraard kijk je bij de overdracht de auto samen steeds goed na of er al schade is en of er schade is ontstaan. Laten we hopen dat het nooit gebeurt, maar een ongeluk of krasje kan voorkomen. Lees daarvoor altijd goed vooraf de voorwaarden van de aanbieder door.

Een derde optie is lang parkeren op de luchthaven Schiphol. Dit parkeerterrein is op Schiphol zelf en deze optie is vooral interessant vanaf 3 dagen. Door vooraf te reserveren betaal je een lager tarief dan wanneer je er zonder reservering in rijdt. En vanaf je parkeerplek loop je zo naar de vertrekhal.

Er is dus voor ieders wat wils, afhankelijk van je wensen in hoe je je auto parkeert.

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.