Natuurlijk is op reis gaan super leuk en kent het in de ogen van de ervaren reiziger alleen maar voordelen. Maar laten we eerlijk zijn; het kent ook gevaren, risico’s en daarmee nadelen. Vind maar eens een backpacker die níet een overval of beroving heeft meegemaakt. Een nachtmerrie voor iedere reiziger, maar ook voor iedere achterblijver. Wanneer je echt goed gerold wordt, kun en heb je helemaal niets meer. Wat het vaakst gestolen worden en waarvan het goed is om een back up te hebben? Lees snel verder. 

Altijd online 

Misschien wel het allerbelangrijkste tegenwoordig is je mobiele telefoon. Van online betalen tot het maken van foto’s van belangrijke documenten; wanneer je je telefoon strategisch gebruikt kun je er veel risico’s en gevaren mee afvangen. Het is dan ook slim om niet één, maar twee telefoons mee te nemen op reis. Koop naast je reguliere telefoon nog een goedkope mobiele telefoon erbij. Dit klinkt misschien overbodig maar wanneer je er langer over nadenkt is het dé oplossing voor wanneer je bestolen wordt op reis.  

De voordelen van een tweede telefoon 

Wanneer je overvallen wordt, zijn dieven meestal op zoek naar twee dingen; een portemonnee met geld en een telefoon. Wanneer ze deze twee te pakken krijgen, laten ze je vaak al snel weer met rust. Ze vermoeden niet dat je in het bezit bent van een tweede variant. Maar wanneer je die wel hebt, kun je snel handelen om de schade te beperken maar óók om de telefoon weer te vinden. Het ligt namelijk aan de intelligentie van de dief, maar wanneer jij op beide telefoons het ‘vind mijn telefoon’ principe hebt geïnstalleerd dan kun je precies zien waar je telefoon heen gaat. Ga er niet zelf achteraan, maar laat dit over aan de lokale politie. Maar het gaat ze in ieder geval erg helpen om jouw telefoon snel weer te vinden. 

Toegang tot alle apps

Naast dat het handig is bij het terugvinden van je oude telefoon, kun je door een tweede telefoon ook nog veel andere zaken regelen. Zo heb je nog steeds toegang tot je bank app en kun je pinpassen direct blokkeren. Ook kun je door middel van foto’s van bijvoorbeeld je paspoort deze eenvoudiger laten vernieuwen bij een ambassade of consulaat. Maak dan ook van alles foto’s en video’s voordat je overvallen wordt. Doe dit door middel van een back up in de cloud, en je kunt er altijd bij.  

Kortom, met die tweede goedkope telefoon aanschaffen ga je vroeg of laat ontzettend blij zijn. Kies het liefste voor twee telefoons van hetzelfde merk, dit maakt de synchronisatie eenvoudiger en ook het maken van een back-up is dan zo gepiept. Met een voordelig abonnement zijn de kosten zeer te overzien en zeker niet te vergelijken met kosten van een overval en het schadeherstel ervan. En meld het ook vooral aan de thuisblijvers, die zullen er vermoedelijk net iets lekkerder door slapen! En dat is ook wat waard.