Bij de één begint de voorpret al bij het pakken van de koffer, de ander vindt dat echt verschrikkelijk om te doen. Welke van de twee je ook bent, iets vergeten in je koffer te stoppen is helemaal vervelend. Natuurlijk zijn er veel zaken die vanzelfsprekend zijn om mee te nemen, van het paspoort tot een onderbroek. Maar er zijn ook een aantal specifieke zaken die onmisbaar zijn in onze bagage als ervaren reiziger. Welke dat zijn? Hier mijn tips. 

Herinneringen vastleggen 

Het is misschien een inkoppertje, maar de beste telefoon van het moment meenemen is echt een aanrader wanneer je op reis gaat. Op dit moment gaat de iPhone 14 bij ons in de koffer, of eigenlijk in de handbagage. Van de mooiste foto’s en filmpjes maken tot het boeken van last minute hotels, alles gebeurt via dit kleine apparaatje. Het is dan ook een musthave om een reis echt compleet te maken. Maar ook zaken als betalen via je telefoon en inchecken in het vliegtuig zijn in de meeste landen mogelijk. De iPhone 14 heeft dit allemaal en ook allemaal volgens de laatste technologie, trends en ontwikkelingen. Zo kun je automatisch een compilatie van je reis laten maken en kan hij ook helpen in noodgevallen door bijvoorbeeld de offline GPS. Allemaal zaken die eerdere edities minder of niet hadden.

Goed gevolgd 

Helaas raken koffers en bagage steeds vaker kwijt. Je zult niet de eerste zijn die zelf in Amerika aankomt, maar de koffer in Azië is beland. Heel vervelend en wanneer je een goede reisverzekering hebt wordt dit wel vergoed qua kosten. Maar het is wel fijn wanneer je uiteindelijk de koffer weer een keer terugziet. Daarom is een tracker in je koffer opbergen en die koppelen aan je telefoon (een iPhone 14 dus!) een dikke tip. Zo weet jij precies waar je koffer uithangt en kun je zelf een handje helpen wanneer het systeem je in de steek laat.  

Speciale sokken 

Wanneer je een lange vlucht moet maken, dan kan dit een behoorlijke aanslag op je lichaam zijn. Wij bereiden ons hier dan ook altijd goed op voor door een klein apart tasje te maken voor tijdens de vlucht, van oordopjes tot een slaapmasker zijn hierbij super handig. Maar wat echt onmisbaar is, zijn een paar compressie sokken. Deze zorgen ervoor dat de bloedtoevoer in je benen op gang blijft. Hierdoor verklein je de kans op trombose en kom je ook niet met van die dikke, zware benen aan. Compressie sokken speciaal voor vluchten heb je, maar ook gewone hardloopkousen kunnen al goed dienst doen. Niet persé charmant, maar ik vind ze wel echt nodig.

Kortom, je koffer pakken kan een hele klus zijn. Maar gooi bovenstaande zaken ook sowieso in je tas of koffer. Vroeg of laat ga je jezelf dankbaar zijn dat je dit hebt gedaan. Het maakt de reis én de bestemming een stuk aangenamer, al ben je even je bagage kwijt. Je zult het weer terugvinden en je komt dan met de mooiste foto’s weer thuis!