Heb jij binnenkort een mooie reis gepland staan? Tijd om alvast te beginnen aan de voorbereidingen! Waar men voorheen verschillende fysieke routekaarten en informatieboekjes meenam, is het tegenwoordig handiger deze informatie op je telefoon te zetten. Zo kunnen de routekaarten niet beschadigen, hoef je minder mee te nemen en heb je alles op één plek. Er zijn verschillende apps die onderweg goed van pas komen. In dit artikel zetten we de beste reis apps voor je op een rijtje! Welke van deze apps heb jij al geïnstalleerd?

Tip: zorg er vooraf voor dat je telefoon goed beschermd is met bijvoorbeeld een screenprotector. De kans op schade aan het toestel is relatief groot tijdens een reis. Je laat je telefoon per ongeluk vallen, je neemt de telefoon met in een veel te volle rugzak, enzovoorts. Daarbij biedt een telefoonhoesje niet alleen bescherming, het is ook praktisch. Er zijn verschillende hoesjes verkrijgbaar, waarin je een aantal losse pasjes mee kunt nemen. Denk aan je identiteitsbewijs en een OV-kaart of pinpas.

Alle reisdocumenten verzameld in Tripsy

Je wilt voorkomen dat je vijf of zes apps gebruikt, die ieder andere documenten bevatten. In de ene app staat je vliegticket, in de andere de bevestiging van de gehuurde auto, enzovoorts. Met de app Tripsy maak je de reis makkelijker, door alle relevante documenten op één plek te bundelen. Naast je vliegticket en de bevestiging van je huurauto kun je in deze app ook de bevestigingen van je hotels en hostels zetten, de tickets voor een geplande excursie, enzovoorts. Zo hoef je nooit te zoeken, waar je de verschillende bestanden hebt opgeslagen! Niet onbelangrijk, de app is ook offline beschikbaar. Nadeel is wel dat de app niet gratis is.

Je koffer sneller inpakken met PackPoint

Vind jij het ook lastig om op voorhand al te bepalen wat je allemaal mee moet nemen op reis? Met de app PackPoint maak je dit makkelijker voor jezelf. De app bepaalt op basis van de informatie die je met de app deelt over de duur van de reis, de activiteiten die je gaat ondernemen en je bestemmingen, welke spullen je mee moet nemen. Aan de hand van de paklijst die de app toont, kun je direct afstrepen welke spullen in de koffer zitten. Laat de app op de telefoon staan, zodat je tijdens de reis van de ene naar de andere bestemming kunt controleren of je alle spullen mee hebt genomen uit je accommodatie.

Douane Reizen om geen verboden spullen mee te nemen

Als aanvulling op PackPoint is ook het installeren van Douane Reizen een slimme keuze. De app vertelt je precies welke spullen je bij je mag dragen op luchthaven Schiphol. Je wilt voorkomen dat je een boete krijgt, of dat je spullen achter moet laten. Andersom koop of vind je op vakantie wellicht exotische schelpen of stenen. Mag je deze meenemen? De app vertelt het je!

App van Buitenlandse Zaken onmisbaar

Zeker in de huidige tijd, waarin de wereld geteisterd wordt door de huidige situatie, is de reis app van het ministerie van Buitenlandse Zaken onmisbaar. De app toont je het laatste reisadvies voor de landen die je bezoekt, stuurt een pushmelding op het moment dat het advies veranderd is, enzovoorts. Zo kun je tijdig maatregelen nemen, als de verwachting is dat een land een strenger reisadvies krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het omboeken van vliegtickets, het schrappen van bepaalde bestemmingen tijdens de reis, enzovoorts. Groot voordeel aan de reis app van Buitenlandse Zaken zit in het feit, dat pagina’s die je bezocht hebt in de app lokaal worden opgeslagen. Zo kun je ze op een later moment nog eens terugkijken, zonder dat je mobiel- of draadloos internet nodig hebt.

Welke app voor op reis vind jij onmisbaar?

Dit artikel is in samenwerking ontstaan. Meer informatie daarover vind je op de pagina Samenwerken met reisblog Reismuts