Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Ik was nog te jong om echt te beseffen wat het in hield, zo’n muur die een stad, een land in tweeën hakt. Later werd ik er wel erg van onder de indruk. Logisch dat vandaag ook een belangrijke dag is, die veel nationale en internationale aandacht krijgt.


Deze korte, maar mooie trailer over dat de muur vandaag 25 jaar geleden viel kwam ik tegen, klik hier.

Eerder schreef ik al dat ik begin volgend jaar met mijn ouders een lang weekend weg ga naar een toffe Europese stad. Nou, … we gaan naar Berlijn! De precieze datum moeten we nog prikken. Voor mij is het extra speciaal dat ik er juist met hen naar toe ga. Ik ben ontzettend blij dat dat samen kan. Ik vind het ook geweldig om een stukje van mijn passie voor reizen samen met hen te kunnen invullen. En zij zijn er al een paar keer geweest en willen mij graag van alles laten zien. Ze hebben ook wel eens verteld hoe zij de dreiging van achter die muur hebben ervaren (ze zijn al wat jaartjes ouder hè 😉 ). Die ervaring die mijlenver van mijn bed ligt, maakt het bezoek aan de stad samen nog bijzonderder denk ik.

Ik heb er nu al super veel zin in de stad samen te gaan ontdekken!