Het Spaanse eiland Mallorca geniet minder bekendheid dan het naastgelegen Ibiza. Geheel onterecht als je het mij vraagt. Want het eiland heeft veel meer te bieden dan alleen de badplaats El Arenal, die iedere zomer overspeld wordt door jongeren die flink gaan stappen. Mallorca is een hele fijne bestemming voor iedereen die van strand, natuur en rust houdt en graag authentieke plekken opzoekt. Ook voor een vakantie met kinderen is Mallorca fijn. Kijk maar eens naar deze 5 mooiste plekken op Mallorca.

Eerst even wat meer over Mallorca als eiland. Dit Spaanse eiland ligt in de Middellandse zee, tussen Ibiza en Menorca in. Samen heten deze eilanden de Balearen. Dankzij de ligging heerst er een fijn klimaat, waardoor een vakantie naar Mallorca het hele jaar door goed mogelijk is.

De meest vanzelfsprekende manier om Mallorca te bereiken is per vliegtuig. Daar doe je ongeveer 2,5 uur over. Ook kun je vanaf Ibiza met een ferrie naar het eiland. Zo kun je tijdens je vakantie dus zelfs eilandhoppen. Op Mallorca heb je veel keuze in accommodaties, hotels, resorts en appartementen. Ga je met FTI Reizen naar Mallorca? Dan heb je verzekerd van mooie accommodaties en de voordelen van geen reserveringskosten, de mogelijkheid tot flexibel omboeken en is je bagage altijd inclusief.

Welke vijf mooiste plekken op Mallorca mag je absoluut niet missen?

Palma de Mallorca

De hoofdstad van het eiland is Palma de Mallorca en is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie op Mallorca. Slenter door de historische smalle straatjes, bekijk de prachtige kathedraal en bezoek het fort van Bellver en het koninklijk paleis van Almudaina. Ook kun je er heerlijk eten in een van de tapasbarretjes. Wist je dat het vaak zo is, hoe goedkoper het zaakje er uit ziet, des te beter de tapas zijn.

La Reserva Puig de Galatzó

Tijdens je vakantie op Mallorca vind je er verrassend veel natuurschoon. vna ruige rotskliffen tot een weelderig binnenland. Een van de meest indrukwekkende plekken op Mallorca is La Reserva Puig de Galatzó. Mooi aangelegde paden brengen je langs watervallen, grotten. En onderweg spot je diverse soorten dieren. Ook leuk voor Mallorca met kinderen, veel apden kunnen met kinderwagen en er is een kinderboerderij bij.

Coves del Drach

Op Mallorca vind je het grootste ondergrondse meer van Europa. Lago Martel heeft een lengte van maar liefst 177 meter! Dit meer ligt in vier grotten, Cova Negra, Cova Blanca, Cola Lluis Salvador en Cova de los Franceses. En deze samen heten Coves del Drach, oftewel drakengrotten. Vroeger geloofde men dat er draken woonden. Tegenwoordig is het een hele toffe excursie om te doen. En de afdaling naar het meer is ook niet heel moeilijk, waardoor kinderen het ook kunnen.

Deià

Buureiland Ibiza staat onder andere bekend om de bohemian en kunstzinnige sfeer. Op Mallorca vind je deze sfeer ook, namelijk in kunstenaarsdorpje Deià. In de winkeltjes kun je de mooiste kunstwerkjes, tassen en jurkjes en leuke souveniertjes scoren.

Cap de Formentor

Naast mooie stranden kun je tijdens je vakantie op Mallorca ook genieten van een imposante kustlijn. Cap de Formentor vind je op het meest noordelijke puntje van het eiland en doet je met de vormen van de hoge kliffen een beetje denken aan het bekende Nusa Penida op Bali.

De mooiste plekken op Mallorca

Naast deze top vijf zijn heeft Mallorca nog veel meer mooie plekken, zoals prachtige stranden, schilderachtige dorpjes en stadjes zoals Valdemossa en Sóller en weelderige natuur zoals de tuinen in Jardines de Alfabi. Het is dan ook erg leuk om het eiland zelf met een huurauto te verkennen. De wegen zijn goed, soms bergachtig en stijl, maar prima te berijden. En wie weet welke mooie plekken op Mallorca jij dan gaat ontdekken!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.