Reizen brengt je zoveel! Om te beginnen biedt vakantie natuurlijk een welverdiende ontspanning. Ook jouw persoonlijke ontwikkeling draait op volle toeren. Je leert jezelf beter kennen en gebruikt kwaliteiten die je thuis minder of niet nodig hebt. Tel daar nog eens ontelbaar veel onvergetelijke herinneringen bij op en dan is het wel duidelijk hoe reizen je rijker maakt. Maar zoals bij alles heeft ook op reis zijn een keerzijde. Je dierbaren neem je helaas niet allemaal mee in je backpack. En toch wil je graag je verhalen delen met het thuisfront en laten zien op welke toffe plekken je bent. Videobellen is dan een schitterende uitvinding. En dit lukt gelukkig ook prima op reis, zolang je de juiste telefoon hebt, goed bereik en een geschikt abonnement.

Low budget keuzes zodat je meer budget hebt voor je reis

Je wilt natuurlijk een goede en betrouwbare telefoon mee op reis nemen met een goede camera voor al je selfies, foto’s en filmpjes en regelmatig videobellen met het thuisfront. Dit hoeft gelukkig niet duur te zijn. Je kunt kiezen voor een refurbished toestel van Apple en Android modellen. Zo draag je ook nog eens bij aan het tegengaan van verspilling, waar de wereld weer een stukje mooier mee blijft. Je hebt dan een goede smartphone met een goede camera waar je slechts een fractie van de nieuwprijs voor betaalt. Om goed te kunnen videobellen op reis kun je gebruik maken van een sim only aanbieding met een ruime bel- en internetbundel. Ook weer vriendelijk voor je budget.

Videobellen, als je echt even samen wilt zijn

Elkaars stem even horen wanneer je vanuit het buitenland met het thuisfront belt is al fijn. Maar soms wil je je dierbaren gewoon even horen én zien. Zeker wanneer je langer op reis bent, zoals tijdens een wereldreis. Met videobellen kan dat! Even ben je weer samen. En je kunt ook nog eens makkelijk laten zien waar je bent, zodat ze digitaal een momentje mee kunnen genieten. Uiteraard is de verbinding en de kwaliteit van de camera van je telefoon wel bepalend voor de kwaliteit van de videocall. Bij slecht bereik hapert het beeld helaas.

In de meeste gevallen heb je hier geen last van door te kiezen voor een uitgebreid sim only abonnement. Want dan heb je toegang tot het complete netwerk in Nederland en buitenland. In Europa kun je je smartphone net zo gebruiken als je in Nederland gewend bent. Buiten de Europese Unie werkt dat ietsjes anders. Dan gelden andere tarieven dan binnen de Unie, dus houd daar rekening mee. Zo kun je alsnog zonder zorgen blijven videobellen met familie en vrienden.

Ik gebruik videobellen bijvoorbeeld regelmatig om contact met mijn moeder te houden. Haar mee op reis nemen, dat lukt niet. Maar zo hebben we toch even zo echt mogelijk contact. Op de mooiste plekken laat ik via het beeld zien waar ik zijn, zodat ze mee kan genieten van al het moois op de wereld. Zo merk ik dat videobellen echt een meerwaarde heeft bovenop bijvoorbeeld bellen of een appje met mooie foto’s met de smartphone.

Gebruik jij videobellen om contact te houden wanneer je op reis bent?