Moet je perse in een ieniemienie sjappie kamer volgepropt met stapelbedden slapen om low budget te kunnen reizen? Welnee, er zijn echt wel meer opties! Dit zijn tips voor leuk en toch goedkoop overnachten.

Hostels

Als je bunkerkamers prima vindt, ok. Zo niet, wees niet getreurd. Lang niet alle hostels bestaan alleen maar uit kleine kamers waar je na een nachtje allemaal naar elkaar riekt. 😉 Lang leve www.hostelworld.com, waar je dankzij de website informatie in combinatie met de reviews van anderen goed op zoek kunt naar het geschikte hostel voor jou. Je vindt ook steeds meer boutique hostels, die wel de sfeer van een hostel hebben, maar net wat meer kwalificaties hebben. Dat zie je dan ook wel in de prijs terug. Hoewel ik een hostel vaak gezelliger vind, kan voor je budget een hotel soms ook interessant zijn via een prijsknaller zoals www.lowbudgethotel.com.

Hostel

Couchsurfen

Bij iemand thuis logeren, op de bank of gewoon in een bed. Couchsurfen is een wereldwijd sociaal netwerk en in principe gratis. Je kunt je als surfer (reiziger) of couch (host) aanmelden op couchsurfing. Naast de slaapplek is het ook een leuke manier andere mensen te leren kennen, die je ook nog eens hun woonomgeving kunnen laten zien zoals je die niet in een reisgids vindt.

Particulier huren

Een kamer, appartement, huis of zelfs unieke accommodaties zoals kastelen worden ruim 190 landen te huur aangeboden en via www.airbnb.nl kun je deze boeken. Afhankelijk van je reisgezelschap zijn de prijzen per nacht erg aantrekkelijk. Een studio in Lissabon voor drie personen kost je 61 euro. Voor 100 euro heb je met vier personen je eigen appartement in Kopenhagen. Liever verder weg? Met zijn drieën een appartement in New York voor 72 euro is niet slecht he? Zie je dat je ook zo goedkoop kunt overnachten!

395842_10151950103320012_201658229_n

Eigen netwerk

Heb je al vaker gereisd, dan heb je vast leuke contacten met toffe mensen from all over the world gemaakt. En zij zijn vaak net zo reisgezind als jij. Mijn ervaring is dat het super makkelijk is om bij elkaar te logeren. Zo heb ik afgelopen carnaval nog logees gehad uit Zwitserland en Canada, die ik een jaar geleden in Panama heb leren kennen. Drie jaar geleden logeerde ik bij een Argentijns meisje dat ik van een andere reis kende en twee jaar geleden werd mi casa su casa toen zij op rondreis in Europa was. Ook super leuk om die mensen weer te ontmoeten en bij te kletsen. Dus wat let je om die ene uit Verweggiestan te vragen of ze een slaapplek heeft of kent?

Kortom, genoeg ideëen voor goedkoop overnachten!