fbpx
Reizen en zo

8 tips voor je eerste backpack reis

  • 16 november 2016

Reizen is te gek! Dat zal iedereen die ooit in zijn leven heeft gereisd kunnen beamen. Maar die eerste keer dat je je rugzak in pakt en vertrekt naar een onbekende plek aan de andere kant van de wereld… Tja, dat kan spannend zijn. Waar moet je rekening mee houden? Wat kun je verwachten? Een hoop vragen schieten door je hoofd.

Heb je plannen voor je eerste backpack reis? (of misschien wel voor je tweede of derde šŸ˜‰ ) Dan komen deze tips je vast goed van pas!

#1 Maak een plan
Wil je starten met relaxen aan het strand of wil je eerst een vulkaan beklimmen? Er is niks mis mee om een beetje een plan te hebben. De een voelt zich prettig bij een volledig uitgewerkt reisplan van begin tot eind, de ander heeft genoeg aan wat punten.

#2 Denk na over je route
Het kan handig zijn om te beginnen op een plek die vrij gemakkelijk te bereizen is, omdat het er bijvoorbeeld toeristischer is. Dan zijn er vaak meer voorzieningen en mensen spreken er beter Engels.

#3 Zoek een ervaren reisgenoot
Zeker voor de solo travellers onder ons kan het prettig zijn bij iemand aan te haken die meer reiservaring heeft. Vrijwel iedere reiziger wil zijn tips en tricks namelijk met alle plezier met je delen.

rivier

#4 Kies de juiste bestemming
Klinkt misschien voor de hand liggend, maar dit is wel heel belangrijk. Als je nog weinig van de wereld hebt gezien, is India of Korea wellicht niet de beste bestemming voor je (tenzij je echt op zoek bent naar een mega cultuur shock). Er zijn heel veel fantastische landen die meer easy going zijn.

#5 Doe je voorbereiding
Dit is niet alleen verstandig, maar ook nog eens erg leuk door de voorpret. Lees alvast een reisgids door, lees reisblogs en droom alvast weg over je aanstaande reis.

#6 Slaap in hostels
Hostels zijn nou eenmaal DE plek om gelijkgezinden te ontmoeten. (Zie tip #3! ) En je kunt zelf kiezen tussen gedeelde bunkerkamers of een kamer in een meer boutique hostel.

#7 Kies je bagage slim uit
Zorg dat je kwalitatief goede spullen bij je hebt. Het zou vervelend zijn als je halverwege je reis tijdens een tropische regenbui erachter komt dat je backpack toch niet waterdicht is.

En sleep niet teveel onnodige dingen mee. Je hebt echt geen twee zaklampen, drie handdoeken en genoeg paracetamol voor twee maanden nodig. Mocht er iets kapot gaan of op zijn, ze hebben ook aan de andere kant van de wereld winkels.

flamingos

#8 Wees niet bang, maar wel op je hoede
Verdwalen in een stad, opgelicht worden, er kan van alles gebeuren, maar zeg eens eerlijk, hoe erg is dat? Misschien ontdek je daardoor juist een wijk die je anders nooit had gezien en er zijn vast mensen die je de weg weer terug wijzen. En dat je afgezet bent en daardoor teveel hebt betaald voor een nep iets, tja, dit zijn vaak wel de smeuĆÆge verhalen voor het thuisfront. En zolang je je gezonde verstand erbij houdt, komt het eigenlijk altijd wel goed.

En bovenal: geniet!

In dit bericht zijn betaalde links opgenomen. Ik deel uitsluitend mijn eigen mening en schrijf alleen over producten en diensten die ik zelf gebruik of waar ik achter sta. Meer informatie over deze links en affiliate marketing lees je hier.

No Comments Found

Leave a Reply