Het inpakken van je rugzak voor je nieuwe reis is altijd een avontuur op zich. Naast je paspoort, kleding, en je camera, is er één ding dat absoluut niet mag ontbreken: een creditcard. De kleine plastic kaart is niet alleen een handig wereldwijd betaalmiddel, maar is op zoveel meer manieren nuttig voor je reis. Laten we eens duiken in de wereld van creditcards en ontdekken waarom het zo’n onmisbaar hulpmiddel is voor elke reiziger.

1. Wereldwijd geaccepteerd

Een van de grootste voordelen van een creditcard is de wereldwijde acceptatie. Of je nu in een chique restaurant in Parijs dineert, een souvenir koopt op een kleine markt in Bali, of een hotelkamer boekt in New York, jouw creditcard wordt bijna overal geaccepteerd. Zo hoef je je minder zorgen te maken over het pinnen van de lokale valuta en het wisselen van valuta en heb je meer ruimte om te genieten van je reis. Het enige dat je hoeft te doen, is voor jezelf te bepalen: welke zijn de beste creditcards voor reizen.

2. Extra financiële veiligheid

Wist je dat je met een creditcard beschermd bent tegen diefstal en fraude? Stel dat er iets van je rekening geboekt wordt dat niet oké is, creditcard organisaties hebben een hoge mate van security en waarschuwen je hiervoor. En in uiterste gevallen van frauduleuze transacties beschermen ze jouw rekening door je rekening voor je te blokkeren al voordat jij zelf in de gaten hebt dat er iets mis is. Wordt je kaart onverhoopt gestolen of ben je hem kwijt, dan is met één telefoontje of bericht ook je rekening zeker gesteld. De organisaties zijn 24/7 bereikbaar. Dat is toch een stuk zekerder dan met contant geld.

3. Voor noodgevallen

Het liefst hebben we op reis alleen maar mooie momenten en hoogtepunten. Maar stel dat het onverhoopt anders loopt, dan vind ik het fijn te weten dat ik met de creditcard een extra buffer tot mijn beschikking heb. Wat er ook is, een situatie waardoor je stel op sprong een vliegticket nodig hebt of een medische situatie, dan is het handig de creditcard achter de hand te hebben.

4. Punten sparen

Veel creditcards bieden een belonings- of puntensysteem aan. Daarmee kun je sparen voor elke uitgegeven Euro en die vervolgens inwisselen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een aantal overnachtingen in Indonesië gratis kunnen reserveren via de punten van onze creditcard.

5. Uitgaven volgen

Het is natuurlijk super eenvoudig om geld uit te geven door met je creditcard pas te betalen. Het is gelukkig ook eenvoudig om je uitgaven goed te volgen. De meeste creditcards bieden een online of app omgeving waarin je alles direct ziet. En soms kun je ook meldingen instellen, bijvoorbeeld als je boven een bepaald bedrag aan uitgaven komt.

6. Leuke extra’s

Bepaalde creditcards bieden leuke extra’s zoals toegang tot luchthavenlounges en korting bij hotels en autoverhuurbedrijven. Dit maakt jouw vakantie net iets makkelijker en comfortabeler.

7. Voordelige wisselkoers

Vaak bieden creditcards een voordeligere wisselkoers voor vreemde valuta dan een lokaal wisselkantoor. Dat is ook nog eens een fijn voordeel aan een creditcard op reis.

Een creditcard heeft dus veel voordelen voor op reis. Net als bij ieder financieel product is het belangrijk dat je je goed inleest en/of laat inlichten over de voor- en nadelen voor jou en jouw persoonlijke mogelijkheden.