Wanneer het kampeerseizoen precies begint, daar zijn de meningen over verdeeld. Veel campings houden hun eigen data aan. Sommige vroege vogels openen het kampeerterrein eind maart al, anderen pas later. Hoe dan ook, in de lente is het weer zover! De kampeerkriebels komen alweer op hoor. Mijn eerste kampeertrip staat al geboekt voor dit jaar en ik heb er super veel zin in. Lekker veel buiten zijn en de BBQ weer aan. Jij ook? Daarom is het hoog tijd om eens te kijken naar je voorbereiding voor het kampeerseizoen.

Nadat je spullen maandenlang op zolder of in een berging opgeborgen hebben gelegen is het altijd goed om ze tevoorschijn te halen voordat je je eerste kampeervakantie tegemoet gaat. Even checken of alles nog in orde is.

Pak alles even uit

Niets is zo vervelend als dat je je slaapzak op je kampeervakantie voor het eerst in het kampeerseizoen weer uitrolt en ontdekt dat er nog een verborgen snoepje van je peuter in opgedroogd zit. Voorkom dit soort verrassingen en pak al je spullen even uit. Zo kun je alles nakijken en eventueel nog even lekker fris uitwassen of schoonmaken.

Ook is het verstandig je tent of luifel uit te pakken en goed te bekijken. Het beste berg je alles altijd droog op. Maar mocht er toch een schimmelplek op het doek zijn gekomen, dan heb je vooraf meer tijd om het te fixen.

Vul je kampeeruitrusting aan

De kampeeruitrustig is voor mij iets dat ieder jaar groeit en ontwikkelt. Ooit ben ik begonnen met wat geleende en wat eenvoudige eigen kampeerspullen. Vervolgens komt er ieder jaar iets bij. Want iedere vakantie bedenken we kampeerspullen die we graag willen hebben, omdat we het missen of omdat we het handig bij mede-kampeerders zien. Een goed voorbeeld vind ik een BBQ.

Ooit begonnen we met een wegwerp-ding. Die vonden we heel onhandig en ruilden we snel in voor een andere. Zo’n grote met verschillende grillplaten. Super handig, zou je denken. Maar weet je, in de praktijk hebben we tijdens het kamperen al die uitgebreide mogelijkheden helemaal niet nodig. Terwijl de spullen wel ruimte in beslag nemen. Neem dan bijvoorbeeld de nomadiQ BBQ. Deze draagbare gasbarbecue klap je zo uit op tafel en binnen een minuut kun je aan de slag. En wat helemaal handig is aan deze BBQ, is dat de temperatuur van de twee oppervlakten afzonderlijk in te stellen is. Zo kun je op de ene kant het vlees grillen, terwijl je op de andere kant je pasta kookt. Dit maakt de nomadiQ BBQ ideaal voor kampeervakanties, maar ook voor een dagje strand. Of zelfs een avontuur op de fiets, want met slechts 5,6 kg en de meegeleverde schouderband slinger je de BBQ zo over je schouder mee.

Boek je kampeervakantie op tijd

Het liefst pak ik spontaan de camper voor een kampeervakantie. Kamperen is de afgelopen jaren veel populairder geworden. Daardoor lopen gewilde campings zeker in de drukkere perioden vaak aan het begin van het kampeerseizoen al vol. Heb je bepaalde campings in gedachten waar je graag heen wilt, reserveer dan alvast den plekje zodra het kampeerseizoen begint.

Check je verzekeringen

Nu de camper weer uit de stalling mag, is het goed om de verzekering va je camper weer te checken. Zijn de voorwaarden nog steeds goed genoeg? Misschien heb je hem wel laten schorsen en moet je de camper weer opnieuw verzekeren. Dat wil je natuurlijk allemaal goed geregeld hebben voordat je in het nieuwe kampeerseizoen weer op pad gaat.

Meld je aan voor kampeerkaarten

Lidmaatschappen lopen vaak voor een kalenderjaar. Dus bij de start van een nieuw kampeerseizoen horen ook weer nieuwe aanmeldingen. Zoals een ANWB kampeerkaart. Ook heb je specifieke kaarten voor landen die interessant kunnen zijn voor je kampeervakantie. In Frankrijk kun je bijvoorbeeld met een zelfvoorzienende camper gebruik maken van French Passion en op die manier bij boeren door het hele land kamperen.

Start het kampeerseizoen met kampeerevents

Diverse grote merken in de kampeerwereld organiseren kampeerevents. Zoals een event speciaal voor tenten, met een tenten outlet en waar je je tent kunt meenemen voor een tent-apk. Zo kom je meteen helemaal in de sfeer voor een nieuw kampeerseizoen!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Graag vertel ik je meer over samenwerken met reisblog Reismuts.