Joyce van Marbella Travel Guide is er zo een die voor een vakantie úren besteedt aan het doorspitten van blogs voor de leukste ontbijt hotspots en de mooiste stranden op haar bestemming. Herkenbaar? Voor Marbella heeft ze dat alvast voor jou gedaan! Ze komt hier een aantal keer per jaar en inmiddels is zij wel een expert te noemen. Marbella staat wellicht bij jou bekend als een luxe oord waar de jetset heen gaat. Deels is dat misschien ook wel zo maar Joyce laat graag ook een andere kant zien met authentieke tapasbarren en relaxte ‘chiringuitos’ (strandtenten). Voor jou de 5 leukste plekken in Marbella op een rij.

Tapas in het oude centrum – Barril del Gusto

Om te beginnen is het oude centrum van Marbella echt een bezoekje waard. Het is authentiek, idyllisch en romantisch met als centrale plek het bekende plein Plaza de los Naranjos (sinaasappelplein). Hieromheen vind je leuke winkels en tapasbarren.

Een daarvan is Barril del Gusto met heerlijke tapas die net even iets verfijnder zijn dan gemiddeld. De service vind ik hier echt super en heel persoonlijk. Toen ik er was met mijn zoontje James (4) boden ze zelfs aan iets speciaal voor hem te maken wat hij lekker vond. Daarnaast schenken ze 30 wijnen per glas en adviseren ze graag welke bij jouw gerecht past. Wat wil je nog meer?

La Concha beklimmen, het uitzicht ga je niet snel vergeten

Deze berg is zo’n beetje het boegbeeld van Marbella en niet te missen als je hier op vakantie bent. La Concha is een bergtop van 1270 meter hoog en te herkennen aan de prachtige schelpvorm (La Concha betekent ook letterlijk ‘de schelp’). Het is een bekende wandeling naar de top en iedere keer als ik hem zag kriebelde het om dit hike avontuur aan te gaan, and one day we did.

6,5 uur, 22.769 stappen, 4 boterhammen, een banaan, een energiereep en 2 flesjes water later ploften we voldaan in de auto, het was echt te gek! De wandeling begint in een pijnbomenbos op een breed pad en loopt daarna over in kale rotsen. Het is een uitdagende wandeling (op twee plekken hangt er zelfs een ketting aan een rots om je aan vast te houden) maar het uitzicht aan de top was fenomenaal. Ook tijdens de wandeling heb je een prachtig uitzicht over de kust, de stuwmeren in het binnenland en als je geluk hebt ook over Gibraltar en Marokko.

Lees meer over mijn avontuur met het beklimmen van La Concha en 6 persoonlijke tips.

Een relaxte stranddag op Playa de las Chapas

Marbella is een gemeente met een kustlijn van 27 kilometer en 23 stranden. In het westen vind je de leuke wijk Las Chapas met een heerlijk uitgestrekt zandstrand waar jij je zeker een dag kan vermaken. Er zijn verschillende horecagelegenheden te vinden, met name La Plage Casanis is er een voor in dit lijstje. Vanaf 10:00 uur kan je hier terecht op een mooie cabana op het strand en daarna schuif je aan voor een lunch met super lekker mediterraans eten. De ‘solomillo de ternera’ (ossenhaas) van de grill was niet normaal lekker, maar ook de burrata en de inktvis waren top.

In de zomer is er op zondag meestal een dj en sluit je het weekend af met een klein feestje tijdens de zonsondergang. Hier hoef je niet poepchic aan te komen want de sfeer is ontspannen en het strand loopt door tot in het restaurant, dus loop vooral lekker op je blote voeten naar binnen.

Leestip: de leukste tapastentjes in Sevilla

Slenteren over lokale marktjes in Marbella

In de gemeente marbella kan je op maandag, donderdag en zaterdag shoppen bij verschillende ‘mercadillos’ (marktjes). Een perfect uitstapje voor in de ochtend of wanneer de zon even niet schijnt. Zelf heb ik een zwak voor mooie strandlakens, sieraden en riet! Rieten tassen, manden, spiegels, vloerkleden (ik ben in mijn hoofd al mijn Spaanse droomhuis aan het inrichten).

Op maandag is er markt in het oude centrum van Marbella, mijn persoonlijke favoriet door het idyllische sfeertje. Op donderdag is er markt in San Pedro de Alcántara, op zaterdag in Puerto Banús en op elke eerste en derde zaterdag van de maand is er een biologische markt op 2 verschillende plekken in Marbella. Shopse!

Leestip: Tips voor de regio Malaga

Met kids op stap naar Selwo Aventura

Flamingo’s, apen, olifanten, leeuwen en de favoriet van mijn zoontje: de wiebelende hangbrug. Dit dierenpark net buiten Marbella heeft ons positief verrast. Het is groot en ongerept aangelegd, op een positieve manier. De grote dieren hebben veel ruimte dus als je ze van dichtbij wilt bewonderen kan je het beste een safari boeken, lekker met je haren in de wind toeren door het park.

Verder is er nog een plek voor kinderen met allerlei speelautomaten, een restaurant (helaas met de bekende slechte hap) en voor oudere kinderen en volwassenen is er een zipline over het water! Tip: voor de kleintjes zou ik een buggy meenemen want er zijn flinke hoogteverschillen in het park.

Hopelijk heb jij iets gehad aan mijn 5 tips voor leuke plekken in Marbella! Ben jij hier al eens op vakantie geweest? En wat was jouw ervaring? Laat het me weten via een reactie onder deze blog. Meer Marbella tips vind je op mijn website.