Er op uit met de kinderen? Hoe leuk is het om zelf van het mooie weer te genieten en een hapje en een drankje te doen en de kids lekker kunnen spelen? Eva van Rebel Outdoor zocht naar de leukste speeltuinen waar jij buiten kan relaxen, terwijl de kinderen zich uitleven. 😉

1 Theehuis ’t Hunebed – Darp

Dit leuke theehuis ligt in het dorpje Darp in Drenthe. Achter het theehuis kunnen de kids zich vermaken in de prachtige speeltuin, op het spetterende waterplein en vergeet de deinende luchtkussens en trampolines niet. En dat terwijl papa en mama wat lekkers eten. Er is een grote grasweide waar je je installeert op je mooie picknickkleed. Genietend in de zon van een kopje thee of koffie. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook nog een balletje slaan op de midgetgolfbaan. Kosten voor de speeltuin zijn 4 euro per kind (volwassenen gratis).

2 Speelnatuur op landgoed Haarzuilens – Utrecht

Op naar avontuur in de natuur! Hebben de kinderen zin om te spelen met water en zand, van een modderglijbaan te glijden of verstoppertje te doen in het bos? Dan is een bezoek aan deze speelplek van Speelnatuur van OERRR het zeker waard! Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jou! Vul de koelbox met een lekkere lunch en geniet vanaf de picknicktafels of ga lekker uit de wind zitten op een beschutte plek.

3 Monkeybos Meijendel – Wassenaar

Een ochtendwandeling op het strand om daarna iets leuks te doen met de kinderen? Ga naar het Monkeybos! Boshutten bouwen, roetsjen van de kabelbaan, klimmen in bomen of alles overzien op de uitkijktoren? In het mooie duingebied in Wassenaar kunnen kinderen hier de natuur beleven. Met natuurlijk een picknickweide waar je als ouder heerlijk kan zitten. De kids vermaken zich wel!

4 Belevenissenbos – Lelystad

Durven de kinderen een beetje te klimmen en klauteren? In het speelbos in Flevoland kunnen ze dan hun hart ophalen met de 140 speeltoestellen. Balanceren over boomstammen, routes over en langs het water of hangend aan touwen: het is net survivallen! Het is stiekem ook best leuk om zelf mee te doen. Als je toe bent aan pauze, dan kan je onderweg uitrusten op je picknickkleed neerleggen bij het water. Onze tip: neem extra schone kleren mee voor als iemand het water in kukelt. Er zijn toiletten, douches en ruimtes om je om te kleden!

5 Buitenspeeltuin Roeffen Mart – Grubbenvorst

Deze toffe buitenspeeltuin ligt midden in de natuur ten noorden van Venlo en heeft meer dan 40 speeltoestellen. De hele dag spelen de kinderen hier heerlijk buiten. Lekker van de glijbaan glijden en klimmen in de houten klimtoestellen. Er staan picknickbanken waar papa en mama lekker genieten van een kop koffie en wat lekkers. Neem al je spullen makkelijk mee in de grote groene tas en je dag kan niet meer stuk. Ook handig om te weten; gratis parkeren en gratis toegang!

6 Natuurspeeltuin Oerrr – ’s Graveland

Een top uitje voor echte wildebrassen die lekker buiten willen spelen. Spelen met water, kriebelbeestjes ontdekken of vogels spotten: het kan hier allemaal. Er is een speelplaats voor 0-4 jarigen en voor kinderen van 4-12 jaar. Neem je favoriete drankje mee, eet je nootjes of chips van een schaaltje en je hebt een heerlijke middag.

7 Het speelbos – Clinge

Na een fijne wandeling razen de kinderen nog even uit in het mooie speelbos. Deze is vrij toegankelijk en het hele jaar geopend. Er is geen eet- of drinkgelegenheid aanwezig, dus vul de koelbox, neem een krukje mee en leg je picknickkleed neer! Gegarandeerd een leuk uitje met het hele gezin.

Ook op pad met Rebel-Outdoor? Dat kan!

Rebel-Outdoor maakt mooie spullen voor buiten. Mooie picknickkleden, kleurrijk servies, thermosflessen en nog heel veel meer. Bekijk de website en ga eropuit!

Over gastblogger Eva: Hi, ik ben Eva, 36 jaar en woon in Assen. Getrouwd en mama van 2 meisjes, Sara en Emma. Altijd op zoek om de leukste plaatjes vast te leggen met mijn camera. Ook ben ik dol op voetbal (om zelf te spelen) en ben ik de grootste supporter van het team van mijn dochters en man.