Als ik terug denk aan mijn meest memorabele momenten op reis, dan kom ik vaak op bijzondere ontmoetingen met wilde dieren. Op Sumatra stond ik na uren door de jungle klauteren oog in oog met een oerang oetan. Geweldig! In Nepal werd ik verrast door een neushoorn met haar baby. Fantastisch!

En zo heb ik nog meer onvergetelijke ervaringen. Ik besef dat ik veel geluk heb gehad om deze en andere prachtige wezens in hun eigen leefomgeving te hebben mogen observeren.

Ik vind het verschrikkelijk eraan te denken dat deze en andere dieren er op een dag niet meer zouden zijn. Omdat natuur vernietigd wordt en hun leefgebied verdwijnt. Omdat stropers de opbrengst belangrijker vinden dan de levens van dieren. Maar de dreiging is er wel en meer dan ooit!

Het WNF zoekt, samen met anderen, naar duurzame oplossingen voor behoud van de aarde. Ik steun het WNF inmiddels al jaren en nu ook in de Aarde op 1 campagne.

De komende weken vinden er allerlei activiteiten plaats. De finale van de campagne is op woensdag 16 december a.s. Om 21.30 uur wordt een live tv-show uitgezonden op NPO1. Manlief en ik zitten dan in het belteam klaar om nieuwe donateurs te woord te staan.

Ga jij ook kijken?