Ruim drie maanden geleden stapte ik zelfverzekerd de tattoo shop in Breda binnen. Ik had al maanden nagedacht over wat ik wilde en opeens was ik eruit, dus deze volgende stap was zo gezet. Toen ik een half uur later met een afspraak naar buiten liep, stroomde ik over van enthousiasme. Ik moest alleen nog even drie maanden wachten…

Tijdens die drie maanden kriebelden er soms wel twijfelachtige gedachten. Zou ik het wel weer doen? Weet ik het zeker? Ben ik zeker van de plek? Van het ontwerp? En hoe ga ik die venijnige pijn overleven? Naar mate de dag naderde, werd ik toch best wel zenuwachtig. De shop manager bij Bunker tattoo had het advies gegeven uitgerust en fit naar de afspraak te komen. Dat werd een beetje lastig, want de nacht vooraf kon ik door de zenuwen totaal niet slapen. En toen ik die bewuste dag op de afspraak verscheen, trilden mijn handen van de spanning. Maar ik ging het wel doen. Ik wist het zeker!

En dit is ‘ie dan geworden! Een mandala met een kompas erin. De mandala staat voor evenwicht en balans. De vier uitgestrekte bladeren en de cirkel vormen een kompas, dat staat voor mijn grote passie reizen en voor richting in mijn leven. Speciaal voor mij ontworpen, uniek. Ik ben er helemaal happy mee! 😀

tattoo

Of het pijn deed? Jah, die dikke twee uur waren alles behalve fijn. Maar de jongens bij Bunker tattoo deden hun best om me minder zenuwachtig te laten zijn en dat hielp, want in een ontspannen modus kun je meer hebben. Ik had ook vol vertrouwen in Sebas, degene die deze heeft gezet. Hij checkte ook regelmatig of alles nog ok met me was. En dat alles maakt het wel doable. Ik vond het absoluut de moeite waard!