fbpx
Reizen en zo

Daar is ‘ie dan!

 • 7 juli 2015

Ruim drie maanden geleden stapte ik zelfverzekerd de tattoo shop in Breda binnen. Ik had al maanden nagedacht over wat ik wilde en opeens was ik eruit, dus deze volgende stap was zo gezet. Toen ik een half uur later met een afspraak naar buiten liep, stroomde ik over van enthousiasme. Ik moest alleen nog even drie maanden wachten…

Tijdens die drie maanden kriebelden er soms wel twijfelachtige gedachten. Zou ik het wel weer doen? Weet ik het zeker? Ben ik zeker van de plek? Van het ontwerp? En hoe ga ik die venijnige pijn overleven? Naar mate de dag naderde, werd ik toch best wel zenuwachtig. De shop manager bij Bunker tattoo had het advies gegeven uitgerust en fit naar de afspraak te komen. Dat werd een beetje lastig, want de nacht vooraf kon ik door de zenuwen totaal niet slapen. En toen ik die bewuste dag op de afspraak verscheen, trilden mijn handen van de spanning. Maar ik ging het wel doen. Ik wist het zeker!

En dit is ‘ie dan geworden! Een mandala met een kompas erin. De mandala staat voor evenwicht en balans. De vier uitgestrekte bladeren en de cirkel vormen een kompas, dat staat voor mijn grote passie reizen en voor richting in mijn leven. Speciaal voor mij ontworpen, uniek. Ik ben er helemaal happy mee! 😀

tattoo

Of het pijn deed? Jah, die dikke twee uur waren alles behalve fijn. Maar de jongens bij Bunker tattoo deden hun best om me minder zenuwachtig te laten zijn en dat hielp, want in een ontspannen modus kun je meer hebben. Ik had ook vol vertrouwen in Sebas, degene die deze heeft gezet. Hij checkte ook regelmatig of alles nog ok met me was. En dat alles maakt het wel doable. Ik vond het absoluut de moeite waard!

20 Reacties

 • Rashida

  Mooi, en ook de betekenis ervan! Je passie voor reizen!

  Beantwoord
 • Sigrid | My Travel Secret

  Wow…echt heel erg gaaf!!

  Beantwoord
 • Lotte - scratchingmymap

  Wauw, wat mooi! Ik durf voorlopig toch echt nog niet, vooral uit schrik voor de pijn en de “het is voor altijd”, fijn dat jij wel stoer genoeg bent 😉

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Ja, dat waren ook mijn grootste twijfels hoor! De ‘pijn’ was minder dan bij mijn vorige, dus dat viel mee. En dat het voor altijd is, maakt het inderdaad wel spannend.

   Beantwoord
 • Natasja - Watzijzegt

  Nice, best een formaat ook nog! Bij mij kriebelt het steeds harder voor tattoo no 4, binnenkort toch ook maar weer eens een shop binnen stappen 😉

  Beantwoord
  • Reismuts

   Thanks! Hij is ook iets groter dan ik in eerste instantie in gedachte had. Geloof dat ik de komende jaren weer even genezen ben van weer een nieuwe, maar ik snap wel dat mensen er steeds bij laten zetten.

   Beantwoord
 • Femke

  Is echt super mooi!

  Beantwoord
 • Sabine

  Wauw wat mooi! Mooie betekenis ook, helemaal passend!

  Beantwoord
 • Simone

  Hij is mooi geworden! Ik zit toevallig ook te denken of ik een kleine tweede ga nemen (heb al een redelijk grote op mijn bovenarm)

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je!
   Oh spannend! Wat voor iets heb je nu al? En wat heb je in gedachte als nieuwe?

   Beantwoord
 • Laura - What About Her.nl

  Mooi! En leuk, ik heb ook een grote mandala met kompas op m’n rug. Ben er nog steeds zo blij mee. Al meer dan twee haar dagelijkse complimenten! Ook erg mooi deze, tof!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! 😀
   Haha, weet je wat toevallig was… Mijn vriend was op internet met me mee aan het speuren naar inspiratie voor de mijne en kwam met foto’s van jouw tattoo aan! Ik herkende hem meteen, vind die ook heel mooi en het staat je prachtig!

   Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Heel vet! Mij lijkt het ook wel wat, een mooie, symbolische tatoo die met reizen te maken heeft. Ik durf het alleen gewoon nog niet. Vooral om het feit dat het permanent is.

  Maar heel mooi!!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je!
   Het permanente maakt het inderdaad wel extra spannend. Maar als het een betekenis is die diep geworteld ligt, is die ook permanent denk ik. Wie weet ooit…?

   Beantwoord
 • Wildcard

  Staat je mooi 🙂

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.