Yes, gisteren twee pakketjes ontvangen! Afgelopen weekend heb ik eindelijk de tijd genomen om een paar foto albums te maken. En die zijn gisteren thuis bezorgd šŸ˜€ Van iedere reis maak ik altijd een apart album. Alleen ik zie er soms een beetje tegenop om eraan te beginnen, omdat er stiekum best veel tijd in gaat zitten. Ik heb wat simpele handigheidjes en die deel ik graag!

Tip 1: (voor beginners! šŸ™‚ ) Neem een cursus fotografie en/of oefen thuis met je camera. Zo kun je voorkomen dat je tien keer hetzelfde wilt fotograferen, voor de zekerheid of omdat je niet meer weet waar dat ene knopje nou ook alweer voor was. Er zijn genoeg (beginners)cursussen te vinden voor allerlei camera’s.

Tip 2: Wacht even met het maken van je album. Als je net terug bent, vind je alle foto’s waarschijnlijk mooi of leuk. Je hebt ze immers niet voor niks gemaakt. De foto brengt vaak ook een gevoel terug. Door wat langer te wachten, word je wat objectiever. EĆ©n vage foto van dat te gekke moment met al die vreemden is dan misschien wel leuk voor je album als herinnering, maar al die andere 30 blurrie foto’s van dat moment hoeven er dan niet bij šŸ˜‰

Tip 3: Nummer de foto’s die je wilt gaan gebruiken opeenlopend. Ik heb vaak uit meerdere mapjes foto’s, van de spiegelreflex en van de Iphone. Die bestanden krijgen per apparaat andere namen, waardoor de foto album software ze niet op de chronologische of jouw gewenste volgorde zet. Door ze te nummeren wel en dat scheelt foto’s een-voor-een naar je album ‘slepen’ vanuit mapjes. Ik kopieer overigens altijd de foto’s en nummer ze dan, zodat het origineel onbewerkt tussen alle andere foto’s van die map digitaal bewaard blijft.

Tip 4: Kies je soort album. Ik vind een ‘ouderwets’ album waar je afgedrukte foto’s zelf in steekt nog steeds charme hebben. Om een digitaal album te maken en te laten afdrukken zijn er legio aanbieders op internet te vinden. Kijk dan vooral of het programma voldoende opties heeft om je eigen unieke draai eraan te geven. Ben je van plan reisverhalen te schrijven voor het thuisfront en wil je die ook in je album? Dan is een album via waarbenjij.nu wel handig. Wil je echt een origineel album? Dan is de fotobol misschien wel iets voor je. Daarmee maak je je eigen wereldbol.

Tip 5 De budget tip: De prijzen van digitale albums verschelen vaak niet veel van elkaar, maar er is altijd wel ergens een aanbieding met korting of gratis verzending. En als je met een favoriet programma werkt, kun je je album natuurlijk alvast maken en wachten met bestellen tot er weer een aanbieding voorbij komt.

Veel plezier en succes!

foto