Andalusië staat bekend om de enorm vriendelijke mensen en vooral ook lekker eten. Als je hier al eens bent geweest dan herken je dat vast. Hier een aantal goede tips en bezienswaardigheden om optimaal te genieten van een leuke vakantie in Málaga.

De stad verkennen

In het centrum van Málaga zijn geen auto’s, waardoor het een rustige stad is om heerlijk op je gemak doorheen te lopen. Overdag houden de Spanjaarden vaak een siësta vanwege de warmte. Hierdoor kun je in de middag lekker genieten van wat rust. Voor anderen is dit het moment om weer even bij te tanken waardoor er ‘s avonds weer leven in de brouwerij is in de stad. Als je een vakantiehuis in Andalusië huurt, kom je met de auto onderweg naar de stad Málaga lange mooie pittoreske dorpjes tegen. Met de auto reizen is daarom een echte aanrader.

Shoppen in het centrum

Het centrum is altijd een goede plek om te winkelen en Málaga is hier geen uitzondering in. Het centrum heeft zoals te verwachten ook bekende Spaanse winkelgiganten zoals ZARA en Mango. Naast de grote namen zitten de zijstraatjes boordevol kleine boetiekjes. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Let er wel op dat de kleine boetiekjes vanwege de siësta in de middag tussen twee en vijf uur dicht zijn.

Dakterras met prachtig uitzicht

Ga in de namiddag naar het Marriott Hotel in Málaga. Het hotel ligt waarschijnlijk wat boven je budget, maar gelukkig kan je er ook al ben je geen hotelgast genieten van het uitzicht. Vanaf twee uur mag je naar de bovenste verdieping om over de gehele stad uit te kijken. Het hotel heeft wel vijftien verdiepingen en is open tot ’s avonds. Ook perfect dus om je dag mee af te sluiten door een lekker drankje te doen voordat het bedtijd is. Uiteraard zijn de prijzen hier duurder, maar dat is het wel waard met dat uitzicht.

Ook leuk: mijn vijf favoriete Spaanse steden

Playa de la Malagueta

Het strand van Málaga ligt zowat naast de stad. Ideaal dus om een dagje heen te gaan. Zo combineer je stad met strand zonder ver te reizen. Een goed moment dus om vakantiefoto’s voor het thuisfront te maken of gewoon even lekker een duik te nemen. Overdag kan je een bedje huren bij de vele strandtenten, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon met je handdoek op het zand te liggen. Lekker een boekje lezen en bruinen worden van de zon; in Málaga heb je best of both worlds.

De kathedraal

Naast stad en strand heeft Málaga natuurlijk ook nog andere bezienswaardigheden. Bezoek de kathedraal La Manquita. Dit fantastisch bouwwerk komt uit 1528 en is in ongeveer 200 jaar gebouwd. Het mooiste aan deze kathedraal zijn de meerdere stijlen die je terug kan vinden in de kathedraal. Dit komt omdat het zolang heeft geduurd voordat het gebouw af was.

Voor geschiedenisliefhebbers en echte cultuursnuivers een echte bezienswaardigheid die je niet mag missen. Sinds mei 2015 kun je ook op het dak van de kathedraal komen. Wederom een prachtig uitzicht voor als je niet aan het Marriott Hotel bent toegekomen.

Wil je nog meer weten over deze toffe bestemming? Hier lees je er meer over.

Dit bericht is in samenwerking ontstaan en geschreven namens VakantieMalaga.nl. Ik ga enkel samenwerkingen aan met bedrijven en producten waar ik volledig achter sta. Wil je er meer over weten, lees dan hier verder.