fbpx
Spanje

Dit zijn mijn favoriete steden in Spanje

 • 26 april 2018

Spanje is zonder twijfel één van mijn favoriete landen in Europa. Een bruisend land met een muzikale taal, heerlijke keuken en vrijwel het hele jaar door een prima klimaat. Wat kun je nog meer wensen? Nou, indrukwekkende geschiedenis, mooie bouwwerken en schitterende natuur en ook die vind je er. En een ruime keuze uit leuke bestemmingen voor stedentrips, die dan wel allemaal in hetzelfde land liggen, maar stuk voor stuk uniek zijn. Dit zijn mijn favorieten. Olé!

Sevilla
Sevilla heeft mijn hart gestolen en niet alleen door de fantastische tapastentjes. De zonnige stad is compact en is daardoor ideaal om te voet of per fiets te verkennen. De vele studenten die er wonen en studeren geven er een fris jong sfeertje aan. De Moorse invloeden zijn er duidelijk te zien in onder andere het paleis Real Alcazar, waar je niet snel uitgekeken zult raken. De typische tegeltjes zijn zo mooi! En Plaza Espagna is wat mij betreft het mooiste plein ever. Ook de traditionele Flamenco dans zul je regelmatig op straat zien of in het museum.

Barcelona
Tijdens een stedentrip Barcelona zul je je ogen uitkijken. De stad van Gaudí heeft markante eyecatchers zoals de bekende Sagrada Familia en Parc Güell. Voor gezelligheid strijk je neer op een van de vele terrasjes aan de Ramblas en shopaholics kunnen ook hun hart (en centen) in de stad verliezen. Het leuke van Barcelona vind ik dat je op een zonnige dag op het brede zandstrand kunt liggen en tot ’s avonds laat nog kunt gaan winkelen. Zo kun je lekker lang en divers van je trip genieten.

Madrid
De hoofdstad van Spanje heeft de allure die je ervan mag verwachten. Grote statige gebouwen, brede straten, ruime sierlijke pleinen en natuurlijk het schitterende Koninklijk Paleis. Voetballiefhebbers nemen natuurlijk een kijkje in het stadion van Real Madrid. Aan de rand van de stad vind je een gigantisch park. Ik vond het heerlijk om daar, net als de locals, op een zonnige dag te gaan picknicken. Een citytrip Madrid is erg veelzijdig; overdag dompel je je onder in musea en ’s nachts dans je tot de late uurtjes in een van de trendy clubs. Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik in Madrid was, zoals je ziet aan de foto’s uit de oude doos.

Valencia
Deze stad is al een van mijn favorieten terwijl ik er nog niet zelf geweest ben. Ik heb er zoveel leuks over gehoord! Naast een schitterende kathedraal en sierlijke pleinen vind je er ook het Ciutat de les Arts i les Ciències, oftewel het cultuur en wetenschappelijk centrum. Dit moderne stuk geeft een groot contrast met de rest van de stad, wat ik juist erg interessant vind. De stad zelf heeft een stadstrand en net buiten de stad vind je meerdere strandjes en een mooi natuurpark.

Málaga
Ook Málaga staat bij mijn favorieten, terwijl de stad nog op mijn wishlist staat. Travelblogger Anita van Reisvlinder is er onlangs geweest en bij het zien van haar foto’s (dankjewel, Anita!) werd ik meteen enthousiast. De geboortestad van Picasso heeft natuurlijk een museum ter ere van hem en nog 28 (!) andere musea. Verder vind je er (weer) een mooie kathedraal, een basiliek, een heus Romeins theater en bovenal het fort Alcazaba. Wat ik iets minder vind, is dat hier de stierengevechten nog niet verboden zijn. Daar zou ikzelf nooit heen willen. Maar goed, als dat je interesseert, kun je in de arena terecht of in het museum.

Wat is jouw favoriete stad voor een stedentrip in Spanje?

Dit bericht bevat gesponsorde links. Zoals je uit bovenstaande vast wel begrijpt, geef ik mijn oprechte mening en ga ik enkel samenwerkingen aan met bedrijven en producten waar ik zelf ook blij van word of gebruik van maak. Voor meer informatie over samenwerkingen kun je hier verder lezen.

10 Reacties

 • Kim

  Welke niet op je lijstje staat, maar zeker de moeite waard is om eens te bezoeken is Bilbao. Niet de meest bekende stad, maar je ziet wel eens een hele andere kant van Spanje, namelijk Baskenland. Verder vond ik Madrid ook echt geweldig en Sevilla en Barcelona ook!

  Beantwoord
  • Lizette

   Leuke tip! Zeker niet erg bekend, althans ik kende hem nog niet, maar Baskenland is wel een bijzondere toevoeging aan Spanje.

   Beantwoord
 • Sabine

  Sevilla wil ik zo graag heen! Ik ken alleen Barcelona en Lleiva. Ook mooi, als ik Barcelona echt niet mijn stad. Sevilla lijkt me zo mooi, Madrid ook trouwens.

  Beantwoord
  • Lizette

   Sevilla is ook zeker mijn favoriet! We waren er stiekem naar een vakantie appartement aan het kijken maar dat bleek een beetje te prijzig voor nu. En er zijn nog zoveel andere plekken 🙂

   Beantwoord
 • Anita

  Graag gedaan! Malaga was echt een aangename verrassing. Binnenkort komen er uiteraard tips op mijn blog. Ik vind Spaanse steden ook zo fijn! Sevilla, Valencia en Madrid staan nog op mijn lijstje.

  Beantwoord
  • Lizette

   Ik ben heel benieuwd naar je tips! Lijkt me een ontzettend leuke stad.

   Beantwoord
 • Etretat

  Ik heb enkel nog maar Madrid en Barcelona bezocht en beide vond ik wel iets hebben. Madrid kleinschaliger, maar zeker niet minderwaardig. Spanje is wel een leuk vakantieland. Hoop binnenkort Sevilla eens aan te doen.

  Beantwoord
  • Lizette

   Grappig, ik vond Madrid grootser aandoen dan Barcelona. Sevilla is in ieder geval mijn favoriet 🙂

   Beantwoord
 • Dominique | dominiquetravels.com

  Oh wat erg, ik ben pas één keer in Spanje geweest. Dat was echt al 8 jaar geleden! Ik ben toen alleen in Madrid & Toledo geweest. Ik weet nog goed dat ik niet echt onder de indruk was van Madrid, maar Toledo vond ik wel echt een hele mooie stad. Ik moet echt zoveel meer zien van dat land!

  Beantwoord
  • Lizette

   Oh echt? Dat had ik niet verwacht, want volgens mij heb jij al zoveel plekken wel gezien! Als je Spanje verder gaat ontdekken, vergeet vooral de eilanden niet 😉

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.