Spanje is zonder twijfel één van mijn favoriete landen in Europa. Een bruisend land met een muzikale taal, heerlijke keuken en vrijwel het hele jaar door een prima klimaat. Wat kun je nog meer wensen? Nou, indrukwekkende geschiedenis, mooie bouwwerken en schitterende natuur en ook die vind je er. En een ruime keuze uit leuke bestemmingen voor stedentrips, die dan wel allemaal in hetzelfde land liggen, maar stuk voor stuk uniek zijn. Dit zijn mijn favoriete steden in Spanje. Olé!

Voor wie mij al langer volgt, die weet dat ik meer van natuur dan van steden hou. Waarom ik steden in Spanje dan toch heel tof vind? Omdat het leven er zo relaxt is. Men leeft er veel minder gehaast. En, niet onbelangrijk, je bent altijd in de buurt van prachtige natuur. De groenste regio van het land, Galicië lijkt me geweldig om eens te bezoeken. Wat te doen in Galicië lees je in deze blog van Raïssa.

Mijn favoriete steden in Spanje: Sevilla

Sevilla heeft mijn hart gestolen en niet alleen door de fantastische tapastentjes. De zonnige stad is compact en is daardoor ideaal om te voet of per fiets te verkennen. De vele studenten die er wonen en studeren geven er een fris jong sfeertje aan. De Moorse invloeden zijn er duidelijk te zien in onder andere het paleis Real Alcazar, waar je niet snel uitgekeken zult raken. De typische tegeltjes zijn zo mooi! En Plaza Espagna is wat mij betreft het mooiste plein ever. Ook de traditionele Flamenco dans zul je regelmatig op straat zien of in het museum.

Sevilla

Barcelona

Tijdens een stedentrip Barcelona zul je je ogen uitkijken. De stad van Gaudí heeft markante eyecatchers zoals de bekende Sagrada Familia en Parc Güell. Voor gezelligheid strijk je neer op een van de vele terrasjes aan de Ramblas en shopaholics kunnen ook hun hart (en centen) in de stad verliezen. Het leuke van Barcelona vind ik dat je op een zonnige dag op het brede zandstrand kunt liggen en tot ’s avonds laat nog kunt gaan winkelen. Zo kun je lekker lang en divers van je trip genieten.

Madrid

De hoofdstad van Spanje heeft de allure die je ervan mag verwachten. Grote statige gebouwen, brede straten, ruime sierlijke pleinen en natuurlijk het schitterende Koninklijk Paleis. In dez blog vind je de leukste wijken van Madrid. Voetballiefhebbers nemen natuurlijk een kijkje in het stadion van Real Madrid. Aan de rand van de stad vind je een gigantisch park. Ik vond het heerlijk om daar, net als de locals, op een zonnige dag te gaan picknicken. Een citytrip Madrid is erg veelzijdig; overdag dompel je je onder in musea en ’s nachts dans je tot de late uurtjes in een van de trendy clubs. Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik in Madrid was, zoals je ziet aan de foto’s uit de oude doos. In deze blog vind je nog meer tips voor de mooiste bezienswaardigheden in Madrid.

Valencia

Deze stad is al een van mijn favorieten terwijl ik er nog niet zelf geweest ben. Ik heb er zoveel leuks over gehoord! Naast een schitterende kathedraal en sierlijke pleinen vind je er ook het Ciutat de les Arts i les Ciències, oftewel het cultuur en wetenschappelijk centrum. Dit moderne stuk geeft een groot contrast met de rest van de stad, wat ik juist erg interessant vind. De stad zelf heeft een stadstrand en net buiten de stad vind je meerdere strandjes en een mooi natuurpark. Annelies van dirksdotter geeft je ook leuke tips voor hotspots en bezienswaardigheden in Valencia.

Málaga

Ook Málaga staat bij mijn favorieten, terwijl de stad nog op mijn wishlist staat. Travelblogger Anita van  WeekendToerist is er onlangs geweest en bij het zien van haar foto’s (dankjewel, Anita!) werd ik meteen enthousiast. De geboortestad van Picasso heeft natuurlijk een museum ter ere van hem en nog 28 (!) andere musea. Verder vind je er (weer) een mooie kathedraal, een basiliek, een heus Romeins theater en bovenal het fort Alcazaba. Wat ik iets minder vind, is dat hier de stierengevechten nog niet verboden zijn. Daar zou ikzelf nooit heen willen. Maar goed, als dat je interesseert, kun je in de arena terecht of in het museum.

Wat zijn jouw favoriete steden in Spanje?

Dit bericht bevat naast links naar andere blogs ook gesponsorde links. Zoals je uit bovenstaande vast wel begrijpt, geef ik mijn oprechte mening en ga ik enkel samenwerkingen aan met bedrijven en producten waar ik zelf ook blij van word of gebruik van maak. Voor meer informatie over samenwerkingen kun je hier verder lezen.